fbpx
Tehnologie

Finanțările pentru startup-uri scad, este momentul pentru concentrarea pe produs și R&D

Scris de Alexandru Radescu
Finanțările pentru startup-uri scad, este momentul pentru concentrarea pe produs și R&D

Startup-urilor le va fi mult mai greu să atragă finanțare în perioada următoare și probabil că acestea sunt vremuri în care vor lucra mai mult în laborator, la dezvoltarea produsului și la R&D, este de părere Cristian Munteanu, Managing Partner la Fondul de Investiții Early Game Ventures.

Cristian Munteanu consideră că o situatie excepțională, așa cum este și aceasta provocată de pandemie, îndeamnă investitorii la prudență. “Un lucru e cert însă: imediat ce piața suferă, primii care dispar sunt turiștii din lumea startup-urilor, fie aceștia din rândul investitorilor, fie din cel al antreprenorilor”, ne-a declarat reprezentantul EGV.

Cristian Munteanu mai spune că, în perioada urmatoare, startup-urilor le va fi mai greu să atragă finanțare. “Dincolo de investitorii instituționali care își vor adapta strategia la noile condiții de piață, și business angels se vor manifesta cu mai mare prudență. Iar investorii corporate, atât de puțin activi pe piața din România, probabil că vor suspenda întreaga activitate de investiții pentru o perioada de timp”, spune reprezentantul fondului de investiții.

Publicat la data de: 25-03-2020