fbpx
IMMTehnologie

Sprijin pentru IMM-uri din partea Tech Startups United

Scris de Loredana Săndulescu
Sprijin pentru IMM-uri din partea Tech Startups United

IMM-urile care au nevoie de ajutor în perioada următoare pot primi sprijin din partea Tech Startups United. Inițiativa a fost lansată de programul de accelerare Techcelerator și își propune să aducă laolaltă startup-uri tech din România, în special din zona MedTech și servicii digitale, care dezvoltă soluții ce pot fi utile sistemului medical, sistemului financiar, companiilor și IMM-urilor care au nevoie de sprijin pentru a-și continua activitatea economică în această perioadă, precum și altor instituții în căutare de soluții digitale.

Startup-urile care doresc să se alăture acestei cauze se pot înscrie aici, menționând în cel fel serviciul/produsul oferit poate fi folosit de autorități sau mediul privat pentru a ameliora efectele acestei crize. Lista celor înscriși va fi înaintată și autorităților și poate fi consultată public de orice organizație care caută soluții bazate pe tehnologie pentru depășirea acestei perioade critice.

Startup-urile incluse în Tech Startups United:

Ialoc: o soluție de gestionare a rezervărilor, a lansat Gift Card special pentru a sprijini IMM-urile, cum ar fi restaurantele și cafenelele, prin încurajarea clienților obișnuiți să cumpere vouchere și să le folosească după ce aceste spații vor fi deschise din nou. Astfel, acestea asigură o anumită continuitate pentru întreprinderile mici care nu produc bunuri digitale și care depind de prezența clientului în restaurantele sau cafenelele respective.

Frisbo: o platformă inteligentă de e-fulfillment, în colaborare cu partenerii săi de comerț electronic, lansează un proiect de digitalizare a celor mai afectate zone din economia românească, începând cu magazinele fizice, care trebuie să se adapteze rapid la vânzarea online pentru a-și asigura supraviețuirea odată cu reducerea sau anularea vânzărilor offline.

MediJobs: cea mai mare platformă de recrutare medicală online din România, a lansat un hotline pentru înscrierea mai rapidă a personalului specializat în sistem.

VoxiKids conectează terapeuții de vorbire și copiii printr-o aplicație care oferă exerciții speciale pentru a îmbunătăți ascultarea și pronunția.

Telios, o platformă de tele-medicină,  oferă consiliere medicală online cu ajutorul medicilor specializați.

LIFE IS HARD din Cluj-Napoca, specializată în dezvoltare de soluţii software, le oferă gratuit administrațiilor locale din toată ţara aplicaţia CityHealth, care permite comunicarea şi relaţionarea la distanţă pentru rezolvarea problemelor pe care le pot avea cetăţenii României pe durata pandemiei COVID-19. Aplicaţia poate ajuta cetăţenii să fie conectati online cu administraţia locală şi să transmită problemele pe care aceștia le întâmpină fără a fi necesară deplasarea sau apelarea telefonică.

XVision utilizează algoritmi AI pentru a analiza radiografiile pulmonare, ar putea accelera procesele de diagnostic, deoarece asistă cu succes medicii radiologi. Printre patologiile identificate de XVision sunt cele direct legate de pneumonie care este, de asemenea, cauzată de coronavirus.

Medicai este o platformă de imagistică medicală gândită pentru pacienții cronici și doctorii lor. Ea oferă functionalități de colaborare online pentru echipele multidisciplinare și implicit oferă posibilitatea clinicilor de a muta o mare parte din activități în mediul digital. Procese precum triajul, prioritizarea pacienților, trimiterile la alte clinici/specialități sau monitorizarea se pot face direct în platformă și mai eficient. În această perioadă este chiar recomandat ca pacienții cu afecțiuni cronice să intre în contact cu cât mai puține persoane, ei fiind cei mai vulnerabili.

Lista de startup-uri este actualizată constant.

Foto: © Vitaliy Smolygin | Dreamstime.com

Publicat la data de: 24-03-2020