fbpx


CompaniiLeadership Sustenabil

Exemple globale: Leadership și reacții rapide la Amazon

Scris de Gabriel Barliga
Exemple globale: Leadership și reacții rapide la Amazon

Dacă majoritatea companiilor s-au confruntat cu scăderi ale activității, pentru gigantul retailului online Amazon, situația stă exact pe dos: pandemia de COVID-19 a produs o explozie a cererii.

Reacția companiei a fost rapidă:

  • Angajări masive: 100.000 de angajați noi în SUA pentru zona de logistică și livrări, preluați în principal din industriile care au concediat oameni în această perioadă: hoteluri, turism, restaurante.
  • Măriri de salarii pentru angajații care lucrează în depozitele și centrele logistice ale companiei, dar și în zona de transport și livrări. Totalul investițiile la nivel global depășește  350 de milioane de dolari (măriri de salarii cu 2 dolari pe oră în SUA, 2 lire pe oră în Marea Britanie și aproximativ 2 euro pe oră în mai multe țări din Uniunea Europeană)
  • A schimbat complet logistica, transporturile, lanțul de furnizori, procedurile de achiziții și relațiile cu terții care folosesc platforma Amazon pentru a prioritiza aprovizionarea cu și livrarea de produse esențiale: alimente de bază, dezinfectanți, lapte praf pentru bebeluși, produsele medicale.
  • A luat măsuri urgente pentru siguranța angajaților, situația fiind discutată zilnic în ședințele de management, pentru a identifica noi modalități de a le îmbunătăți. Compania a făcut comenzi de milioane de măști pentru angajații care nu pot lucra de acasă, dar foarte puține dintre comenzi au fost onorate, pentru că stocurile globale sunt scăzute și majoritatea sunt oricum direcționate în principal către spitale. “Când vor ajunge măștile și la noi, prioritatea zero va fi să le oferim angajaților și partenerilor care lucrează pentru a le duce oamenilor produse esențiale”, a spus fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos.
  • Leadership: Jeff Bezos a transmis un mesaj public de încurajare angajaților: “Furnizăm un serviciu vital pentru oamenii din toată lumea, mai ales către cei care sunt cel mai vulnerabili, cum sunt persoanele în vârstă. Oamenii se bazează pe noi”.

 

Publicat la data de: 25-03-2020