Stiri

Bioderm deschide un spital privat de dermatologie, în urma unei investiții de 500.000 euro

12 mart. 2024 3 min

Bioderm deschide un spital privat de dermatologie, în urma unei investiții de 500.000 euro

Reading Time: 3 minute

Cu o investiție de 500.000 de euro, Bioderm deschide primul spital privat de dermatologie și anunță planuri de extindere cu unități de dermatologie la nivel național în Galați, Pitești, Târgoviște, Focșani și Constanța

Unul din punctele centrale al spitalului este o unitate modernă de dermatoscopie digitală de ultimă generație Foto Finder Full Body ATBM Master, o procedură avansată care scanează întreaga suprafață a pielii, creând o hartă dermatoscopică detaliată a alunițelor. Această procedură rapidă și non-invazivă oferă medicilor o imagine clară și completă a stării pielii pacientului și permite depistarea în faze incipiente a cancerului de piele, inclusiv pentru cea mai agresivă formă a acestuia – melanomul. Dermatoscopul digital este cea mai avansată metodă de screening pentru cancerul de piele, fiind introdus în România în anul 1999 de echipa Bioderm.

„Deschiderea Bioderm Hospital reprezintă nu doar o recunoaștere a excelenței în dermatologie, ci un nou pas important în lupta cu cancerul de piele. Prevenția cancerului de piele și melanomului este o misiune pe care ne-am asumat-o încă de acum 20 ani, când am introdus în premieră, în România, dermatoscopia digitală în clinicile noastre. Noul spital răspunde unei nevoie neacoperite de astfel de servicii medicale dermatologice integrate, bazate pe prevenție, diagnostic și tratament.”

Dr. Claudia Sprâncenatu, CEO Bioderm

Cancerul de piele, o afecțiune tot mai presantă

Incidența cancerului de piele este în creștere, în ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fără protecție solară, a schimbărilor climatice și obiceiului bronzării artificiale, la solar. Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresivă formă: 75% dintre persoanele diagnosticate cu melanom metastatic își pierd viața în primul an de la diagnostic. Surprins în stadiu incipient, melanomul poate fi curabil în proporție de 95%, un rol important în prevenție avându-l dermatoscopia – o investigație non-invazivă și nedureroasă.

În ultimele decenii, frecvența melanomului a crescut de peste 15 ori, afectând din ce în ce mai mulți tineri. Conform Skin Cancer Foundation, pe plan mondial, în fiecare oră, o persoană cu melanom moare, iar pentru 2015 a fost estimat un număr de 9.940 de persoane decedate ca urmare a acestei forme de cancer. În România, aproape o treime dintre pacienții cu această formă de cancer mor anual. De altfel, țara noastră înregistrează o incidență în creștere în ultimii 25 de ani – de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom.

Oricine poate dezvolta un melanom cutanat, dar riscul este mai mare în funcție de factorii genetici, de mediu și care țin de stilul de viață:

  • Piele, ochi și păr deschise la culoare;
  • Factori genetici: prezența a numeroase alunițe, antecendente personale sau în familie de tumori cutanate;
  • Arsuri solare grave și repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani;
  • Obiceiul bronzării artificiale, la solar.

Fototerapia și laserterapia, standardul de aur în dermatologie

Spitalul dispune, de asemenea, de o unitate modernă de fototerapie, pentru tratarea a diverse afecțiuni dermatologice, dar și pentru rejuvenare și reîntinerire. Fototerapia se bazează pe lumină la o intensitate controlată pentru a trata de la acnee, alopecie, cuperoză, rozacee, dermatită, psoriazis, vitiligo, dermatită atopica etc. Printre acestea se numără terapiile cu lumină albastră BLU-U, ClearLight și Omnilux (indicații în acnee), terapii cu lumină roșie Omnilux Revive sau Collagen Bed Therapy (indicații în rozacee, cuperoză și alte afecțiuni inflamatorii, rejuvenare), terapii cu lumină UV destinate tratării psoriazisului.  

Noul spital dispune și de peste 20 de lasere medicale chirurgicale, cosmetice și vasculare moderne. Cu ajutorul acestora pot fi excizate tumori ale pielii, alunițe și alte formațiuni benigne sau maligne, pot fi tratate o serie de afecțiuni dermatologice (onicomicoză, leziuni vasculare, varice, steluțe vasculare, hemangioame, malformații venoase, cicatrici) sau dermato-estetice (ștergere tatuajelor, rejuvenare, antirid etc.).

Pacienții din toată țara pot beneficia de consultații decontate în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la un medic specialist, aflat în contract cu Casa de asigurări, în baza cardului național de sănătate. Serviciile medicale sunt decontate în limita fondurilor disponibile, după epuizarea acestora, pacienții putând beneficia de servicii în regim „fee for service” sau în baza unei asigurări private de sănătate. Bioderm urmează să anunțe în curând și decontarea intervențiilor dermatologice în cadrul spitalului. 

Array

Articole pe aceeași temă: