Biletele pentru Festivalul Internațional de muzică George Enescu se pun de luni în vânzare. Accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, în funcție de sală și de numărul de locuri disponibile în condiții de pandemie. Vânzarea se va face în rețeaua Eventim, pe platforma www.eventim.ro și la un punct de vânzare care va fi creat special la Ateneu.
Sălile de la Ateneu și sala Auditorium vor putea primi public la 100% din capacitate, iar Sala Palatului și Sala Radio vor putea primi public la 70% din capacitate.
Accesul pentru public la Festivalul Internațional George Enescu va respecta regulile sanitare impuse în acest moment: persoanele trebuie să fie vaccinate sau să prezinte dovada unui test negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.
Prețul biletelor variază între 70 de lei pentru pensionari și 230 de lei la categoria I.
Pentru a reduce timpii de achiziție, este de ajutor ca iubitorii muzicii să se familiarizeze cu platforma de vânzare, să consulte programul ediției a 25-a a Festivalului Internațional George Enescu de pe site-ul festivalenescu.ro și să-și aleagă din timp concertele care îi interesează.
Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate 100% din locuri și, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate și a prezentării unuia dintre următoarele documente:
La Ateneul Român vor avea loc 29 de concerte în seria Concerte și Recitaluri. Prețul unui bilet la categoria 1 este de 230 lei, iar la categoria a II-a – 180 lei. Masca este obligatorie pe durata prezenței în sală.
La Sala Palatului sunt programate 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune în vânzare bilete la cinci categorii de prețuri:
Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.
La Sala Auditorium vor avea loc concertele din seria Enescu și contemporanii. La categoria I, prețul unui bilet este de 60 lei și la categoria a II-a – 40 lei.
Accesul publicului în Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa 100% din capacitatea sălii: document de identitate, precum și unul dintre următoarele documente:
La Sala Radio vor avea loc concertele din seria Muzica Secolului XXI. La categoria I, prețul unui bilet este de 55 lei și la categoria a II-a – 35 lei.
Accesul la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.
Pentru achiziționarea biletelor este nevoie să creați un cont pe site-ul Eventim și/sau să actualizați datele (parola). Logați-vă în cont înainte de a începe procesul de achiziție.
Cumpărătorii au la dispoziție 22 de minute pentru a finaliza plata biletelor. Îin cazul în care timpul menționat este depășit, biletele expiră din coșul de cumpărături și este necesar să reluați pașii de achiziție de mai jos.
Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.
Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:
Va fi o ediție care să readucă în viața tuturor bucuria sărbătorii. Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene din istoria sa, interpretate de artiști și orchestre internaționale – 40, incluzând aici și patru simfonii. Va fi în egală măsură o ediție jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediție.
Foto: Alex Damian / festivalenescu.ro
Boon, un start-up inovator fondat în România, anunță lansarea oficială a platformei sale, care îmbină comerțul între colegi cu susținerea…
Afaceri rămase în familie, afaceri între frați, între părinți și copii, toate cu un numitor comun: meritocrația. Să construiești un…
20 dintre cei mai cunoscuți investitori și experți în tehnologie & dezvoltare de business din România vor decide care sunt…
La primul eMAG Black Friday la care au participat, în 2018, Daniel Blaga și echipa Zoopie credeau că sunt gata…
Anul acesta, accentul se pune tot mai mult pe valorificarea inteligenței artificiale (AI) pentru creșterea productivității, iar peisajul calculatoarelor personale…
Silvia Ion, Managing Partner, Horeca Insight și co-organizator Food Service & Hospitality Expo ne-a vorbit despre noutățile pe care le…