Bergenbier lanseaza prima bere de tip ALE
Reading Time: 2 minuteBergenbier a lansat un nou sortiment de bere, Bergenbier ALE, prima bere de tip ALE produsa si distribuita la nivel national in Romania.
Noul Bergenbier ALE este creat dupa o reteta originala, folosind o drojdie speciala de tip ALE, de fermentatie superioara. Procedeul de productie, diferit de cel al unei beri de tip Lager, precum si tipul special de drojdie folosit, determina caracteristicile produsului: un gust deosebit, o culoare de chihlimbar, un corp plin si o spuma bogata. Bergenbier ALE este propunerea maestrilor berari Bergenbier pentru o experienta speciala, de Sarbatori, fie ca este vorba de o intalnire cu prietenii sau o cina in familie, arata compania, intr-un comunicat de presa.
„Inovatia a caracterizat in permanenta activitatea companiei noastre si suntem mandri ca acum putem sa lansam la nivel national o noua bere: Bergenbier ALE. Este o bere blonda speciala, de tip ALE, in editie limitata, creata de maestri nostri berari dupa o reteta originala. Gustul deosebit al produsului este completat de ambalajul special, oferind consumatorului senzatia unui moment de rasfat atunci cand consuma un Bergenbier ALE in compania prietenilor”, declara Gabriela Lupas-Ticu, Director de Marketing, Bergenbier S.A. – Molson Coors Company.
Noul Bergenbier ALE are un continut de alcool de 5,5% si este disponibil pe piata incepand cu luna noiembrie, in editie limitata, sub forma de sticla nereturnabila de 0,5L,doza de aluminiu de 0,5L si ambalaj de tip multipack (4 doze).
Berea este cea mai populara bautura alcoolica din lume si a treia bautura consumata la nivel global, dupa apa si ceai, existand doua mari categorii de bere: ALE (pronuntat „eil”) si Lager. Si, chiar daca berea de tip Lager este cel mai raspandit tip de bere din lume, berea de tip ALE este cea mai veche bere din lume, fiind produsa inca din Antichitate. Diferenta intre cele doua este data de tipul de drojdie folosit si de procesul de fabricatie, restul ingredientelor fiind aceleasi: cereale, apa si hamei. Berea de tip ALE foloseste un tip de drojdie de fermentatie superioara, care ii ofera un gust deosebit, plin de caracter. La fel ca si berile de tip Lager, berea ALE poate avea diferite culori, maltul folosit fiind cel care influenteaza culoarea. Astfel, poate fi o bere deschisa la culoare (pale ALE), blonda (golden ALE), poate ajunge catre nuante aramii (amber ALE) sau chiar catre culori inchise (cum sunt berile de tip stout).
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz