Stiri

Banca Transilvania: peste 300.000 de euro pentru împăduriri

Reading Time: 2 minute

Banca Transilvania face mai mult decât banking, se implică în viața comunității și investește în acțiuni de voluntariat pentru împăduriri, arată Ömer Tetik, Director General, BT.

Banca Transilvania a investit, începând cu 2014, peste 300.000 de euro în programe de voluntariat dedicate împăduririlor din Cluj (Tritenii de Jos), Bistrița-Năsăud (Budeşti, Budești-Fânațe, Sânmihaiu de Câmpie, Călăraşi (Jegălia) şi Bucureşti (Videle).

În total, au participat aproximativ 10.000 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost împădurite suprafețe de aproape 50 de hectare cu peste 200.000 de puieți, pentru care rata de prindere a fost de aproape 90%. Partenerii BT în aceste inițiative sunt Tăşuleasa Social şi Asociația Mai Mult Verde.                                              

“La Banca Transilvania, facem mai mult decât banking. Implicarea noastră în viața comunității este unul dintre pilonii dezvoltării BT şi înseamnă inclusiv investiții an de an în acțiuni de voluntariat pentru împăduriri, în localități care suferă din punctul de vedere al acoperirii cu pădure. Facem astfel un bine românilor, României şi încurajăm voluntariatul. Am participat la plantarea Pădurii Transilvania, alături de colegi din BT, de voluntari şi de oamenii din comunitățile locale în care ne-am implicat”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

În ultimii 5 ani ani, la acțiunile de împădurire au fost de fiecare dată aproximativ 1.500 de participanți, transformându-le din acest punct de vedere în cele mai mari acțiuni de voluntariat din țară.

Povestea verde merge mai departe în 23 martie, în Bistrița-Năsăud

Investițiile BT în programe de voluntariat pentru mediu continuă şi în acest an. Următoarea acțiune de voluntariat va avea loc sâmbătă, 23 martie, în localitatea Sânmihaiu de Câmpie din județul Bistrița-Năsăud.

„Pădurea Transilvania este ca o sărbătoare pe care toată lumea o așteaptă. Lista de participare se ocupă la fel de repede ca la marile concerte. Este mai mult decât o acțiune de mediu. Oameni din toată țara vin să fie împreună și să împartă din bucuria de a fi un pic mai aproape de natură. Formarea unei comunități atașate de pădure, de mediu, este una dintre cele mai mari realizări a celor 4 ediții de Pădurea Transilvania. O așteptăm cu nerăbdare pe a 5-a”, afirmă Alin Uhlmann Uşeriu, Preşedinte, Asociația Tăşuleasa Social.

Oana Voinea

Recent Posts

Ce măsuri a luat TikTok pentru a proteja integritatea alegerilor în România

În contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare din România, TikTok își reafirmă angajamentul de a proteja integritatea procesului electoral și de…

o zi ago

PPC Renewables construiește trei noi parcuri eoliene în Grecia, cu o capacitate totală de 100 MW

PPC Renewables începe faza de construcție a trei noi parcuri eoliene în Grecia, cu o capacitate totală de aproximativ 100…

o zi ago

Xiaomi lansează în România brățările inteligente Xiaomi Smart Band 9 Pro și Xiaomi Smart Band 9 Active

Xiaomi lanseaza în România noile Xiaomi Smart Band 9 Pro și Xiaomi Smart Band 9 Active, dispozitive portabile concepute pentru…

o zi ago

AROBS Engineering testează AlertBox, care va conecta Starlink și Iridium la sistemele naționale de management al situațiilor de urgență

AROBS Engineering a început faza de testare a dispozitivelor prototip AlertBox, care conectează două rețele globale de sateliți (Starlink și…

o zi ago

Avon deschide propriul concept store în București

Avon, unul dintre principalii jucători globali din industria frumuseții, își continuă angajamentul de a inova și inaugurează propriul concept store,…

o zi ago

Fondatorii Revolut anunță pentru 2025 asistent AI, credit ipotecar și rețeaua proprie de ATM-uri

Fondatorii Revolut, Nik Storonsky și Vlad Yatsenko, au făcut cunoscute vineri, pe scena evenimentului The Revolutionaries organizat la Londra, principalele…

o zi ago