Banca Transilvania finanțează Grupul E-INFRA cu 47 mil. euro pentru construirea unui parc fotovoltaic
Reading Time: 2 minuteBanca Transilvania finanțează Grupul E-INFRA cu 47 de milioane de euro pentru construirea parcului fotovoltaic Doicești-Şotânga. Investiția a fost pusă în funcțiune în luna august, iar energia produsă va asigura energie verde pe durata construcției viitoarei Centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doicești și, ulterior, va reprezenta o sursă suplimentară pentru serviciile interne ale Centralei SMR, după punerea acesteia în funcțiune.
Parcul fotovoltaic produce energie verde prin intermediul a peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viață de 25 de ani, fiind construit pe o suprafață de peste 115 hectare, cu o capacitate instalată de 80 MW. De asemenea, parcul fotovoltaic este racordat la Sistemul Energetic Național prin cele două stații de transformare 110 kV/MT/JT, Doicești și Șotânga.
„Parcul fotovoltaic Doicești-Şotânga va fi în viitor o sursă importantă de energie curată pentru Centrala SMR de la Doicești. Ne bucurăm ca prin această finanțare acordată grupului E-INFRA, Banca Transilvania apreciază și susține un proiect important pentru dezvoltarea Centralei SMR, care va avea în viitor un rol strategic pentru securitatea și tranziția energetică a României. În același timp, aceste demersuri transmit un mesaj de încredere cu privire la proiectul Centrala SMR. Mulțumim Băncii Transilvania pentru colaborare!”, declară Gianina Pelea, Deputy CEO E-INFRA.
“Finanțările verzi fac parte din strategia BT privind sustenabilitatea și alocarea resurselor, pentru a avea – împreună cu clienții săi – un impact pozitiv față de mediu și societate. Cu fiecare client care are astfel de planuri mari, precum Grupul E-INFRA, accelerăm finanțarea unor domenii care ajută România în tranziția către o economie sustenabilă”, declară Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.
Banca Transilvania a lansat pentru antreprenori, în prima parte a anului, un pachet de soluții pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanțare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor și oferte din partea partenerilor pe care banca îi are în acest program. Soluțiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-și crească sustenabil afacerea prin producerea și utilizarea energiei verzi din surse regenerabile.
Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Are 20% cotă de piață, aproape 4 milioane de clienți, peste 9.200 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități. Valoarea brandului Banca Transilvania a depășit pragul de 500 de milioane USD și a intrat în top 300 în Brand Finance Banking 500 2023. De asemenea, este în Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, cu un brand rating AAA+. Dincolo de banking, banca dorește să aibă impact pozitiv în România – pentru oameni, business și mediu.
Cu peste 26 de ani de experiență, Grupul E-INFRA este lider de piață în servicii integrate pentru proiecte de infrastructură în România și acționează ca antreprenor general sau investitor în proiecte complexe de infrastructură prin companiile grupului: Electrogrup, Nova Power & Gas, Direct One, Netcity Telecom și Wesee.
Nova Power & Gas este una din principalele companii parte a grupului E-INFRA și este producător de energie electrică, furnizor de energie electrică și gaze naturale și operator de distribuție a gazelor naturale. Alături de S.N Nuclearelectrica S.A, Nova Power & Gas face parte din compania de proiect pentru dezvoltarea proiectului reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doicești – compania RoPower.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz