Ateliere de colaj organizate alături de Haute Culture, în completarea Collage Festival
Reading Time: 2 minuteRevista Haute Culture le dă pasionaților de colaje ocazia de a transforma numerele sale de colecție în noi opere de artă, în cadrul experiențelor care completează a doua ediție a Collage Festival.
Pe 14 și 15 noiembrie, Creionetica și partenerii Celula de Artă, Să Fiți Cuminți și Green Hours propun două evenimente speciale menite să extindă experiența inedită a festivalului. La Green Hours, organizatorii vor susține tururi ghidate ale expoziției de colaje „Playing With Reality”, care a avut vernisajul în cadrul festivalului și care este în continuare deschisă publicului. Aceste tururi ghidate vor oferi însă vizitatorilor oportunitatea să audă poveștile din spatele lucrărilor și să le descopere devenirea, atât din punct de vedere conceptual, cât și printr-o prismă a tehnicilor folosite.
Pentru cei curioși să-și încerce mâna într-o manieră creativă, în aceleași zile vor avea loc și ateliere de colaj organizate în parteneriat cu Haute Culture.
Materialele și spațiul de manevră sunt asigurate, creativitatea se aduce de acasă. Evenimentele au intrarea liberă și se desfășoară între orele 18:30 și 21:30 în ambele zile.
Forma de artă plastică poate cea mai direct legată de aspectul ludic al avangardei artistice, colajul este în mod cât se poate de direct un joc cu realitatea, de unde și numele expoziției „Playing With Reality”, pentru care se vor organiza tururile ghidate. Zidurile încăperilor din Green Hours sunt acoperite cu peste 100 de lucrări selecționate în urma unui concurs, de la peste 60 de artiști aleși, la care se alătură artiștii organizatori și cei invitați. Portofoliile digitale ale artiștilor din concurs de regăsesc pe platforma online a festivalului: www.collagefestival.ro.
Echipa din spatele evenimentelor de săptămâna viitoare și a Collage Festival este formată din artiștii Cristiana Bucureci, Andrei Stan, Ada Moisă, Ruxandra Niculae și Livia Marinescu, fiecare cu studii și cunoștințe complementare. Cei 6 artiști sunt fondatorii comunităților Bucharest Collage Collective și Romanian Collage Collective. Curatorul principal al expoziție este Daniel Loagăr, fondator Celula de artă și Wood Be Nice.
Evenimentul „Colajul la pas” este o nouă invitație adresată publicului bucureștean de a se conecta la arta contemporană, de a cunoaște artiștii și poveștile lor, să vadă lumea printr-un nou filtru creativ.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz