Asociația Imunis lansează IMUNIS Podcast, o serie de dialoguri inspiraționale cu și despre povești de viață
Reading Time: 2 minuteMisiunea generală a Asociației Imunis de a da o voce pacienților cu cancer din România capătă o traducere fidelă, la propriu, în cel mai recent proiect. Asociația Imunis lansează IMUNIS Podcast, o serie de dialoguri inspiraționale, povești reale cu bune, cu rele, adevăruri uneori dureroase, dar rostite cu sinceritate și asumare din dorința de a rescrie povestea post-diagnostic. Toate aceste povești sunt disponibile pe Spotify, Breaker, Google Podcasts, Pocket Casts, Radio Public, Anchor FM.
Primul episod aduce în prim-plan o discuție emoționantă despre hobby-ul de ”a vâsli spre viață”, ascultându-ți chemarea sufletului și nevoia de a te conecta tu cu tine, tu cu restul membrilor din echipă și tu cu natura: Dragon Boat-ul. Invitatul special este Marian Băban, campion național și vicecampion european la caiac-canoe, președintele Asociației Club Sport Nautic Titanii și totodată antrenorul IMUNIS DRAGONS, prima echipă de dragon boat din România, formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului la sân.
Victoria Asanache, Președinte al Asociației Amazonia, navigator de pacienți oncologici cu experiență de peste un deceniu și peste 7000 de pacienți pe care i-a ghidat și ajutat este invitata celui de-al doilea podcast. Discuția este orientată în jurul experiențelor pacienților și o reamintire pentru noi toți că un pacient cu cancer are niște nevoi foarte clare: să fie informat, să simtă că ia el hotărâri pentru viața sa și nu în ultimul rând, să fie văzut. Ca orice altă boală, cancerul aduce cu sine un proces de învățare pe care îl declanșează în pacienți.
Cel de-al treilea podcast o are ca invitat special pe Ada Galeș, actriță, consilier de dezvoltare personală, antreprenor și supraviețuitoare a cancerului. Temele mari abordate în acest episod sunt identitatea de sine, sentimentul de sufocare resimțit în fața avalnșei de constructe sociale cu care suntem bombardați, măștile masculinității și cum gestionăm masca invincibilului, de exemplu, și, nu în ultimul rând, cheia prin care putem accesa potențialitatea din noi – creativitatea.
O mare provocare atât în lupta cu frica în fața morții, cât și în lupta de zi cu zi pentru a evolua și a te autodescoperi este ”să dăm jos niște pereți care sunt puși acolo din falsa impresie că te țin în siguranță”, punctează Ada Galeș. Iar Cosmina Grigore, președintele Asociației Imunis, continuă: ”dacă ai primit un diagnostic, acel diagnostic nu te definește. Este o fracție de timp în care sufletul tău experimentează diverse lucruri pentru ca tu să înțelegi despre ce în sufletul tău pe Pământ.”
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz