Gala Generozității din acest an a avut loc în prezența reprezentanților mediului privat, public și nonguvernamental, părinți, medici, cadre didactice, actuali sau viitori colegi de job ai unor adulți cu autism, și copii diverși, într-un spațiu neconvențional – Linotip – Centru Independent Coregrafic.
Într-un cadru restrâns, cu o atmosferă relaxată, asigurată de amfitrionul serii, jurnalistul Toader Păun, performance-ulul inedit, We Are All OK, inspirat de universul minților aparte cu autism și al familiilor lor, realizat de coregrafa Ioana Marchidan, a deschis o seară plină de emoție, presărată cu momente de conștientizare pentru cei prezenți.
Autismul este considerată cea mai răspândită tulburare a copilăriei, mai des diagnosticată decât cancerul. Conform statisticilor Centrului de Control al Bolilor din SUA, 1 copil din 36 are o tulburare de spectru autist
În acest context, Asociația HELP Autism acordă simbolic trofeele generozității, anual, în semn de recunoștință pentru eforturile întreprinse de comunitate pentru cele peste 40.000 de persoane cu autism care trăiesc în România.
„Copiii cu minți diverse vor să fie ascultați, văzuți, acceptați, sprijiniți. Vor să fie iubiți. Vor să meargă alături de colegii lor în tabere. Vor să aibă un job. Și părinții lor vor să fie auziți, dar multe dintre gândurile și durerile lor rămân cuvinte nerostite. În seara aceasta am auzit câteva. Sunt vocile la care partenerii HELP Autism au răspuns cu generozitate oferind sprijinul lor. Pentru ei și gesturile lor acordăm TROFEELE GENEROZITĂȚII și distincțiile pentru SĂNĂTATE MINTALĂ.”, a explicat Daniela Bololoi, Președinte HELP Autism
OMENIE, VIITOR, CAMARADERIE, ÎNCREDERE, EDUCAȚIE, de ele au nevoie mințile diverse, astfel că cele 5 TROFEE acordate pentru generozitatea implicării le poartă numele:
De asemenea, au fost acordate 3 distincții pentru Sănătate Mintală unor persoane și organizații care au adus contribuții semnificative pentru toți copiii, tinerii și adulții cu autism din România în 2023, pentru eforturile pe care le-au făcut constant pentru a obține decontarea din bugetul de stat a intervențiilor terapeutice pentru persoanele cu tulburare de spectru autist:
Și în acest an a continuat ampla campanie de strângere de fonduri, sub motto-ul „Fii făuritor de viitor”, pentru construirea primei tabere incluzive din România pentru copii și tineri cu dizabilități în Munții Retezat, la Câmpu lui Neag din localitatea Uricani, județul Hunedoara. Cei care doresc să creeze un gest cu impact social imediat, pot contribui prin donații directe sau trimite un SMS în valoare de 2€ cu textul „TABARA” la numărul 8845, și pot redirecționa suma din impozitul pe venit sau profit către Asociația HELP Autism.
În primele nouă luni ale anului 2024, la nivelul Grupului Electrica, EBITDA a înregistrat o valoare de 1.062,0 milioane de…
Impact Hub Bucharest și fondul de investiții pre-seed din Europa Centrală și de Est, PurposeTech, prezintă cele 14 startupuri alese…
Cea mai frumoasă poveste de iarnă va fi prezentată, și în acest an, la Craiova, unde centrul orașului va fi,…
Șantierul Naval Damen Galați a găzduit ceremonia de punere a chilei pentru primele două feriboturi complet electrice dintr-o serie de…
Sphera Franchise Group, cel mai mare grup de food service din România, a încheiat primele nouă luni din 2024 cu…
ROCA Industry, primul holding industrial românesc specializat în producția de materiale de construcții și listat pe piața principală a BVB,…