Asociația „Capace cu Suflet” lansează campania „Adoptă o Inimă Temerară”, care se va desfășura în perioada noiembrie 2024 – aprilie 2025, având ca scop amplasarea unor inimi din metal personalizate pentru a continua mesajul nostru ecologic și social. Campania își propune să sprijine colectarea capacelor din plastic de tip HDPE2 și PP5 și să întărească mesajul: „Da, colectarea capacelor continuă, iar sticlele se pot preda în sistem #SGR fără capac.”
În 2023, Asociația „Capace cu Suflet” a reușit să colecteze 34.769 kg de capace, iar în 2024, până în luna septembrie, am strâns deja 18.677 kg de capace. Campania SGR (Sistem Garanție-Returnare) a contribuit la reducerea cantității de capace disponibile pentru colectare.
Prin campania „Adoptă o Inimă Temerară pentru Comunitate”, asociația dorește să explice că sistemul SGR și colectarea capacelor pot coexista și pot aduce beneficii semnificative. Cetățenii sunt încurajați să doneze ambalajele în sistemul SGR pentru a obține garanția returnată și, în același timp, să doneze capacele către Asociația „Capace cu Suflet”. Aceste capace din plastic sunt valorificate prin reciclare, transformându-se în materie primă pentru diverse obiecte (ex. mobilier urban, echipamente pentru locuri de joacă, obiecte casnice, produse auto, obiecte de uz zilnic, etc.). Fondurile obținute sunt direcționate către cauze sociale și comunitare, sprijinind proiectele Asociației „Capace cu Suflet”, care activează din 2013 în mod informal și, din 2020, cu identitate juridică. Misiunea Asociației a pornit de la un caz umanitar – cazul Alexandrei, o fetiță cu probleme de sănătate.
Companiile care doresc să se alăture campaniei pot sponsoriza fabricarea unei inimi din metal, cu un cost aproximativ de 3000 de lei. Fiecare inimă sponsorizată poate fi personalizată cu logo-ul companiei și un mesaj unic, transformând structura într-un ambasador al brandului și al angajamentului față de comunitate.„Prin implicarea companiilor, reușim să aducem la viață aceste inimi, care nu doar că simbolizează grija față de mediu, dar devin și puncte vizibile de colectare și implicare comunitară. Fiecare inimă amplasată este o oportunitate de a continua eforturile noastre ecologice și de a transforma capacele colectate în resurse pentru diverse proiecte sociale”, a declarat Anca Tătaru, președinta Asociației „Capace cu Suflet”.
Beko România, lider al pieței locale de electrocasnice și unul dintre cei mai mari angajatori privați din România, s-a clasat…
Ministerul Energiei a votat joi, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica SA, pentru semnarea contractului cel mai important pentru…
Compania Delgaz Grid a dezvoltat o nouă aplicație care îi ajută pe utilizatorii sistemului de distribuție (clienți și furnizori) să-și…
Potrivit juriului, "progresul tehnologic și raportul calitate-preț sunt factori deosebit de importanți" pentru obținerea titlului de Car of the Year,…
Dorin Bob, unul dintre cei mai importanți antreprenori din Transilvania, cu activități importante în domeniul agro-alimentar și imobiliar, se apropie…
Mitsubishi Motors România anunță disponibilitatea în premieră a noului Mitsubishi Outlander PHEV în trei showroom-uri din București în perioada limitată…