Lifestyle

Ediția aniversară a ARTmania Festival 2022: 15.000 de participanți în cele 3 zile de concerte și de evenimente alternative, 14 trupe internaționale și din România

Reading Time: 3 minute

Ediția cu numărul 15 a festivalului ARTmania a reunit la Sibiu, în cele 3 zile de festival, 15.000 de pasionați de muzică și de arte care s-au bucurat de concertele oferite de 14 trupe internaționale și din România, de activități conexe, activări creative și de concursuri cu premii, peste 500 kg de materiale reciclabile (hârtie, carton, plastic și metal) fiind colectate selectiv împreună cu FEPRA. Alături de echipa festivalului și de parteneri, peste 100 de voluntari au făcut posibilă desfășurarea ediției aniversare din acest an.

La nivel muzical, ARTmania Festival 2022 a scris o serie de premiere pentru piața din România:

photi credit: Rareș Helici

Mercyful Fate (DK) – reunită după un lung hiatus care a durat până în 2020, la începerea pandemiei, legendara trupă, creație a iconicului King Diamond, a ales festivalul ARTmania pentru primul lor show din România, opțiune care s-a materializat în cadrul ediției din acest an a festivalului.

Transatlantic – super-grupul prog din care fac parte Mike Portnoy (ex-Dream Theater, tobe), Neal Morse (ex-Spock’s Beard, voce, chitară, clape), Pete Trewavas (Marillion, chitară bas) și Roine Stolt (The Flower Kings, chitară) a concertat pentru prima dată în România

The Pineapple Thief (UK) – proiectul personal al cunoscutului muzician britanic Bruce Soord a concertat pentru prima dată în țara noastră

Line-up-ul celei de-a 15-a ediții a fost îmbogățit de o serie de nume faimoase la nivel internațional: Meshuggah (SE), Testament (SUA), Cult of Luna (SE), Leprous (NO), The Pineapple Thief (UK), Stoned Jesus (UA), The Vintage Caravan (ISL), alături de Alternosfera (MD), Bucovina, Dordeduh, Taine și de tânăra trupă sibiană Revolver.

Show-urile de pe Scena Mare și zona Rockwatch au fost completate de o varietate de evenimente culturale la care participanții la ARTmania Festival au avut intrare gratuită în baza brățării de festival:

Activități creative și sesiuni pentru lectură pentru copii și adulți – oferite în Piața Mare în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;

Proiecții de filme – pasionații de cinema au putut viziona filme cunoscute oferite în baza colaborării cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;

photo credit: Miluță Flueraș

Activări creative, zonă de lectură și de vilinuri oferite de librăriile Cărturești, alături de care festivalul ARTmania a lansat raftul online “CărturEȘTI de nesupus” (https://carturesti.ro/raft/raftul-artmania-2022-1191931 ), o colecție de cărți pentru mințile libere, care sunt gata să zboare pe aripile imaginației.

Iubitorii de literatură au reducere de 20%, în perioada 15 iulie-15 august 2022, la achiziționarea online a titlurilor din raftul „CărturEȘTI de nesupus” dacă folosesc codul ARTMANIA2022.

Expoziții de artă cu acces gratuit pentru studenți – puse la dispoziție de Muzeul Naţional Brukenthal;

Vizite la muzee. Pentru ca experiența culturală să fie completă, între concerte, persoanele cu brățară de festival au avut acces gratuit în spațiile expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA și la seminariile, activitățile și evenimentele desfășurate de muzeu în perioada festivalului, evenimente precum Olimpiada „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”.

photo credit: Miluță Flueraș

Seminar de fotografie pentru pasionații de imagini – susținut de cunoscutul fotograf de evenimente Miluță Flueraș.

Cea de-a 16-a ediție a ARTmania Festival va avea loc în perioada 28 – 30 iulie 2023, abonamente pentru ediția 2023 a Festivalului ARTmania fiind deja disponibile, în stoc limitat, pentru vânzare, la preț special, pe artmaniafestival.ro .

Poza deschidere Sebastian Marcovici

Romanita Oprea

Recent Posts

Spațiu dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor, deschis în București

În premieră pentru România, Code for Romania inaugurează un spațiu fizic dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor prezidențiale și parlamentare. „Elections…

3 ore ago

O fabrică de baterii se va construi la Oradea cu tehnologie Lockheed Martin

Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…

11 ore ago

„Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al grupului DIGI

Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…

16 ore ago

Jason Silva: Viitorul e cibernetic și psihedelic

Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…

17 ore ago

Românii și-ar cumpăra pompe de căldură dacă statul ar acorda subvenții

Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…

17 ore ago

Cifră de afaceri de 3,57 mld. $ pentru Rompetrol Rafinare în primele nouă luni din 2024

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…

17 ore ago