Stiri

Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare în carieră, a adunat peste 2000 de elevi

18 sept. 2024 3 min

Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare în carieră, a adunat peste 2000 de elevi

Reading Time: 3 minute

Explorarea unei noi evoluții în carieră și dedicarea a cât mai mult timp dezvoltării personale sunt prioritățile Generației Z (Zoomers), așa cum indică sondajul Instagram Trend Talk , realizat de cea mai importantă companie de prognoză a tendințelor internaționale. 1 din 3 tineri este atras de antreprenoriat, considerând că deschiderea unei afaceri e cel mai bun mod de a deveni bogat.
În România, 1 din 2 tineri e motivat de câștigurile bănești care să îi facă independenți financiar, susține studiul Portretul Gen Z – Insights PulseZ, ediția 2023-2024. În topul provocărilor se află și stresul și presiunea responsabilităților (45%).

În acest context, Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare în carieră, vocație și dezvoltare personală din România, a creat un spațiu unic de prezentare și dezbatere a nevoilor Generației Z, la Circul Metropolitan București. În weekendul 14-15 septembrie, peste 2000 de liceeni au venit să descopere soluții de dezvoltare în carieră de la cei 100 de speakeri și de la companiile care au fost prezente cu 20 de standuri de activare.

Raluca Chisu si Simona Musca organizatoarele Arena Elevilor

„Arena Elevilor din acest an este un prim pas al unui proiect amplu de promovare a educației în România. A fost un eveniment menit să deschidă apetitul adolescenților pentru dezvoltare și învățare continuă, prin inspirația pe care o aduc exemplele de bune practici prezentate de profesioniști în diferite domenii. în Arenă nu au fost doar povești despre succes, ci și despre riscurile și provocările pe care orice carieră le aduce. Speakerii au încurajat vulnerabilitatea și autenticitatea ca mod de a crește durabil profesional și personal.
Experiența mea de peste 14 ani ca antreprenoare m-a făcut să îmi doresc să merg direct către elevi. Am vrut să știu care sunt nevoile lor, frustrările lor, valorile în care cred. Ca angajatori, nu ne putem plânge la nesfârșit de generațiile slab pregătite care ies din licee sau facultăți. E nevoie să mergem noi la ei, să știm cum gândesc, care sunt valorile lor despre muncă și viață, ce îi motivează, ce îi sperie”, a declarat Raluca Chișu, co-fondatoare Arena Elevilor.

„Prezența în Arena Elevilor a 100 de speakeri a fost forma cea mai atractivă și utilă pe care am putut să o concepem pentru a atinge diversitatea. Profesioniștii prezenți s-au putut conecta și ei la pulsul care animă tinerele generații de liceeni, la motivația care să îi facă să performeze pe piața muncii. A fost un proces de reverse mentoring util pentru ambele tabere – adulți și tineri care aspiră la o carieră. Salutăm implicarea partenerilor, colaboratorilor și a echipei de organizare pentru rezultatele excepționale ale acestui eveniment.”, a declarat Simona Muscă, co-organizatoare Arena Elevilor.

Scopul final al evenimentului a fost atins – elevii participanți au dezvoltat abilități de reflecție și de planificare a carierei care să îi ajute să ia decizii informate și responsabile în legătură cu cariera lor viitoare. Liceenii au avut ocazia să ofere feedback speakerilor care le-au trezit interesul și să-și poată crea un networking util în viitoarele interacțiuni profesionale.

Expozițiile de cariere, oportunitățile de networking cu mentori, speakeri, consilieri vocaționali i-au ajutat să își definească mai clar visul profesional și felul în care și-l pot îndeplini. Educația formală din școală a putut fi completată de educația informală din Arena Elevilor, care le-a oferit răspunsuri și soluții la numeroasele întrebări legate de viitorul elevilor ca profesioniști și ca oameni.

Elevii au interacționat direct cu profesioniștii care au fost speakeri în arenă, într-un dialog constructiv, transparent, despre fețele văzute și nevăzute ale succesului în carieră din diverse domenii – arhitectură, aviație, avocatură, comunicare, jurnalism, cybersecurity, artă, sănătate, educație, IT și gaming.

Pe parcursul celor două zile, publicul format din elevi, părinți și profesori a avut parte de momente de inspirație oferite profesioniști precum: Zoli Toth, Oana Tache, Ramona Chiriac, Ana Maria Șeremet, Diana Bart, Vasile Lup, Alina Ilioi Mureșan, Adrian Marinescu, Alexandru Constantin, Nicoleta Safca, Ionuț Ciobanu, Adi Cristescu, Mario Codreanu, Teodora Tompea, Alina Donici, Decebal Robu, Daniel Mischie, Irina Gologan, Dana Vasilescu, Denisa Tutunaru, Eduard Constantinescu, Bogdan Alexandrescu, Monica Costescu, Costel Pîrnău, Simona Atinge, Mihai Olaru, Dana Samoil, Ana Brumă, Isabela Popa, Radu Bălănescu, Liliana Gearap, Oana Sîrbu, Mircea Căpățînă, Rareș Beșliu, Alin Copîndeanu, Vero Căliman, Amir Badarni, Simona Ciff, Sorin Stratulat,Virgil Bălăceanu, Alina Dragne, Georgeta Pânișoară, Magdalena Caramilea, Marian Staș, Mircea Mihai Spânu, Radu Leca, Doru Todoruț, Diana Moraru, Luca Pastia, Cezar Vlăduț, Cristina Kaminski, Rusanda Davideanu, Elena Gaspar Ion, Alexandra Niculescu, Tina Stan, Cosmin Herța, Omar Wahba, Loredana Apreutese, Oana Stan, Elisabeta Claudia Cismaru, Anca Alungulesei, Andreea Berkhout, Dan Olteanu, Andrei Răileanu, Daniela Palade Teodorescu, Gabriela Maalouf, Cerasela Rogen, Paula Tanuvia, Raluca Tăutu, Mihai Nae, Alex Zamfir, Ella Ciupercă, Florina Manea, Adrian Perjovschi, Vlad Prioteasa, Sofia Mihalache, Delia Rus, Mirela Vescan, Virgil Stănescu, Adriana Brumaru, Caius Covrig, Cleopatra Stratan, Edward Sanda, Cosmin Răileanu, Corina Neagu, Alexandru Streinu, Dumitru Pamfiloiu, Kristoffer Storjohann, Ana Cernat, Diana Voicu.

Array

Articole pe aceeași temă: