Aplicația de cashback Figo.Pay țintește 50.000 de utilizatori până la finalul anului 2023
Reading Time: 2 minuteMedeva Fintech, start-up românesc care a creat aplicația Figo.Pay în anul 2022, lansează o variantă îmbunătățită pentru utilizatori, care schimbă modul prin care aceștia pot obține cashback de la comercianți. Aplicația are, în prezent, 22.000 de utilizatori iar compania estimează că numărul lor se va dubla în următoarele șase luni.
“Dacă până acum utilizatorii cumpărau vouchere electronice în aplicație pentru a economisi bani la cumpărături, începând de acum, toți cei care descarcă varianta nouă vor putea plăti cumpărăturile direct cu cardul bancar Visa Figo.Pay emis de CEC Bank. Astfel, la fiecare achiziție efectuată la oricare dintre comercianții listați în aplicație, utilizatorii primesc înapoi până la 10% din suma cheltuită în limita a 1000 de lei și se bucură și de alte beneficii”, a declarat Ion Zyto Dumitrescu, fondator Medeva Fintech.
Relansarea aplicației reprezintă și o dezvoltare a produsului Figo.Pay by CEC Bank, primul pachet complet de servicii bancare adresat persoanelor din categoriile vulnerabile, realizat anul trecut, în urma unui parteneriat dintre Medeva Fintech și CEC Bank. Pentru a beneficia de toate ofertele noii variante a Figo.Pay, utilizatorii trebuie să se înroleze în aplicație cu un card Visa Figo.Pay emis de CEC Bank, pe care îl pot obține de la orice sucursală a băncii sau online. Astfel, vor beneficia și de informări în timp real în legătură cu reducerile și promoțiile practicate de comercianții parteneri, vor putea plăti facturi, trimite și primi bani instant și vor avea acces la o serie de servicii de urgență, precum telemedicină și asistență la domiciliu.
Aplicația va fi disponibilă, în curând, și pentru angajații marilor companii
“Angajatorii vor avea un instrument eficient de retenție și motivare, oferind angajaților posibilitatea de a-și crește puterea de cumpărare prin utilizarea aplicației Figo.Pay. Implementarea acestei facilități în pachetul de beneficii pentru angajați e, de altfel, gratuită, Medeva Fintech fiind unitate protejată. Companiile pot deduce costul acestor servicii din fondul de handicap, pe care îl plătesc oricum către bugetul de Stat”, completează Ion Zyto Dumitrescu.
Compania previzionează că, la finele anului 2023, fiecare din cei 50.000 de utilizatori va cheltui, în medie, 1000 de lei pe lună, iar valoarea medie a cashback-ului va fi 8%. Medeva Fintech se așteaptă să încheie anul cu afaceri de 10 milioane lei și un profit de circa două milioane de lei.
În privința planurilor pe termen scurt, start-up-ul își propune să dezvolte tehnologia aplicației în vederea realizării transferurilor de bani instant între utilizatori, dintr-un cont bancar în altul, prin cod QR, fără să mai fie nevoie de intermedierea prin card bancar. În plus, compania analizează posibilitatea atragerii unui investitor privat, pentru obținerea licențelor care îi vor permite să emită bonuri de masă în format electronic, monedă electronică și carduri pre-paid.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz