Stiri

Anuala de artă și știință Neo Art Connect continuă

9 iul. 2024 2 min

Anuala de artă și știință Neo Art Connect continuă

Reading Time: 2 minute

Cea de-a doua ediție a „Changing environments” continuă politica culturală a galeriei Galateca de promovare și susținere a tinerilor artiști, studenți la universitățile vocaționale, prin organizarea expoziției „Student Art” și prezintă, între 2 și 9 iulie, o serie de proiecte de artă video, parte din temele de atelier ale studenților la UNArte.

Crescuți într-o epocă a contrastelor și schimbărilor radicale, tinerii artiști reprezintă prima generație în care arta și tehnologia se îmbină în mod organic, această simbioză traducându-se în lucrările lor. În cadrul UNArte, studenții din anul II, secția grafică, au creat constant artă de factură personală, experimentând cu toate mediile propuse de facultate dar și de cele atractive lor în timpul lor liber. Animațiile prezentate oferă publicului explorări în teme personale, amprenta fiecărui artist fiind identificabilă în mod inedit. De la relații interpersonale, stări de vis, farmecul de zi cu zi până la preocupări interne mai complexe, aceste scurte povești îmbină utilitatea tehnologiilor cu ajutorul cărora au fost realizate cu bogatul vocabular plastic al tinerilor.

Anania Codrin, Ciornei Roberta, Costea Andrada ,Coman Andreea, Didiță Sebastian, Efimov Monica, Ferenc Iulia, Galescu Ioana, Ganciu Maria, Gheorghe Ana Maria, Lungu Maria, Matei Iustina, Mureșan Tudor, Stoica Bogdan și Ungureanu Denisa sunt tinerii artiști  care, la început de drum, au căpătat o voce și au primit șansa de a integra în contextul expozițional actual.

Bucurându-se de libertatea temei personale, studenții au ales tehnici, teme și moduri de realizare care s-au mulat perfect nevoilor lor creatoare. Rezultatul? O portiță unică înspre lumea lor interioară, o serie de filme complet diferite unele de celelalte care ne arată cât de variată, originală și proaspătă este viziunea tânără asupra lumii.

Tot în această perioadă la Galateca în Camera neagra publicul poate interacționa cu două dintre lucrările bursierilor NAC și anume Marina Oprea (București) proiectul Ourcelium și Sebastian Comănescu (București), proiectul Thigmonastic Specimen 001. Instalația creată special pentru NAC 2024 de studioul creativ Rizi și care a fost expusă în expoziția sinteză NAC de la Hala Laminor, Bright Women Roundtable poate fi văzută în această perioadă la Galateca.Lucrarea multimedia oferă publicului posibilitatea să interacționeze cu cinci dintre cele mai inteligente personalități feminine din istoria României, primele în lume în domeniile lor,

 “Changing Environments” creează un spațiu de dezbatere din perspectiva socio-culturală a creatorilor și artiștilor ce integrează, utilizează sau colaborează cu diverse alte domenii științifice și noile tehnologii, despre impactul pe care îl simțim la nivel individual și social-economic-cultural din cauza schimbărilor majore ale societății contemporane, datorate pe de o parte dezvoltării tehnologiei, a noilor inteligențe artificiale prezente în majoritatea aspectelor vieții, dar și schimbărilor climatice și cele de mediu, alături de cele create de conflictele armate în zone din apropierea țării noastre.“, curatoare Anca Boeriu și Andreea Sandu.

Array

Articole pe aceeași temă: