Analize Management Stiri

Angajații preferă să își schimbe profesia decât să deprindă aptitudini noi

24 iun. 2021 2 min

Angajații preferă să își schimbe profesia decât să deprindă aptitudini noi

Reading Time: 2 minute

Dobândirea unor abilități mai bune este considerată mai puțin importantă decât înainte de pandemie, iar 78% dintre angajați preferă să facă o schimbare de carieră decât să își îmbunătățească abilitățile pentru funcția pe care o ocupă în prezent, arată un studiu realizat de Epson.

Locul de muncă, în schimbare

Studiul arată că aceste schimbări de atitudine vor contribui la modelarea locurilor de muncă digitale și flexibile ale viitorului. Deși lucratul de acasă sau în regim hibrid devine mai populare, liderii din companii sunt încurajați să țină cont de importanța acordată întâlnirilor față în față.

Potrivit studiului, aproximativ 70% dintre angajați preferă întâlnirile în persoană, decât pe cele online, dacă li se oferă posibilitatea de a alege între cele două. Această perspectivă poate ajuta la alegerea tehnologiilor optime pentru spațiile de birouri, precum soluțiile video colaborative.

Atenția acordată mediului înconjurător

Deși peste 58% dintre angajați consideră „noua normalitate” ca pe o oportunitate de a promova schimbarea către un mod de lucru mai sustenabil și recunosc beneficiile pentru mediu aduse de reducerea numărului de deplasări dintre locul de muncă și casă, studiul realizat de Epson arată că ușurința și confortul au fost evaluate în mod egal cu impactul asupra mediului înconjurător de către respondenți.

De aceea, alegerea soluțiilor tehnologice potrivite, care să asigure atât factorii de sustenabilitate, cât și un stil de lucru optimizat, va fi esențială pe viitor.

Dezvoltarea abilităților

Îmbunătățirea competențelor digitale și grija pentru mediu sunt esențiale pentru economie, în ciuda faptului că 78% dintre persoane susțin că ar opta pentru schimbarea locului de muncă în defavoarea perfecționării aptitudinilor. Mai mult, 50% spun că sunt mulţumiţi de abilităţile lor generale, fără a identifica nevoia unui anumit set de cunoștinţe de specialitate.

Deși acest lucru demonstrează o nevoie de stabilitate și continuitate atunci când vine vorba de concentrarea asupra muncii, marchează și o schimbare a mentalității, în comparație cu studiul Epson din 2017, în care a fost demonstrat că 65% dintre oameni ar prefera să se recalifice pentru un loc de muncă dacă acesta ar impune schimbări.

„Deși este minunat că mulți oameni nu uită de impactul asupra mediului înconjurător atunci când iau decizii în circumstanțe dificile, ridică un semn de întrebare faptul că un procent aproape egal de angajați a acordat prioritate confortului personal în defavoarea sustenabilității. Având în vedere acest lucru, este vital ca liderii din business și furnizorii de tehnologie, precum Epson, să elimine necesitatea de a face această alegere și să ofere soluții care să satisfacă ambele aspecte la locul de muncă”, a declarat Simona Decuseară, National Sales Manager la Epson România și Bulgaria.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: