Amprenta de carbon a producției de Bitcoin a atins nivelul unei țări dezvoltate
Reading Time: < 1 minutBitcoin s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar costurile pentru ”producerea” monedei virtuale se văd și în amprenta de carbon pe care această monedă o atinge.
Practic, monedele virtuale Bitcoin nu se mai emit, dar în urma procesului de ”minare”, calculatoare și procesoare care execută ecuații matematice completate, iar astfel sunt recompensate cu Bitcoin. Cu alte cuvinte pentru a ”mina” bitcoin, nu ai nevoie decât de multe procesoare și de energie electrică. Procesoarele cele mai eficiente sunt cele ale plăcilor video, iar producerea energiei electrice pentru Bitcoin este cea care produce poluare.
Potrivit banklesstimes.com, din februarie 2022, amprenta de carbon a Bitcoin la nivel global reprezintă 0,19%. Aceasta este la nivelul emisiilor de carbon realizate de Cehia la nivelul întregii țări.
Minarea de bitcoin a fost interzisă în China
Minarea de Bitcoin a fost interzisă în china, dar acest lucru nu a făcut decât să se exporte din China procesul de minare către alte țări, pentru a folosi resursele de energie ale altor țări.
Potrivit estimărilor, după ce minarea de Bitcoin a fost interzisă în China, emisiile de carbon pentru producerea acestei monede virtuale au crescut cu 17%.
China a fost un important hub Bitcoin, reprezentând mai mult de 75% din rata hash a Bitcoin și 44% din criptominerii. Asta până în iunie 2021, când țara a interzis mineritul Bitcoin. Interdicția a dus la un exod în masă al minerilor din China către SUA, Rusia și Kazahstan, unde impactul negativ este mai mare.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz