Business Stiri Tech

Amenzi de 351.500 lei pe piața de comunicații și servicii poștale

27 apr. 2020 2 min

Amenzi de 351.500 lei pe piața de comunicații și servicii poștale

Reading Time: 2 minute

Autoritatea Națională pentru Administrare si Reglementare în Comunicații a aplicat amenzi în valoare de 351.500 de lei, în primul trimestru al acestui an, suma ce se constituie venit la bugetul de stat. Cea mai mare sancțiune, în valoare de 40.000 de lei, a fost aplicată societății Telenes Mobile Connect S.R.L. pentru tarifarea incorectă a unor numere cu suprataxă. Alte nereguli sanctionate de ANCOM pe piata serviciilor de comunicatii electronice s-au referit la încheierea contractelor la distanță în lipsa consimțământului utilizatorilor și la refuzul efectuării portării către un alt furnizor.

„Odată cu declanșarea pandemiei, viața tuturor s-a schimbat radical, iar serviciile de comunicații au devenit fundamentul pe care s-a construit noul mod de trai și infrastructura pe care se face digitalizarea. Dacă până acum monitorizarea spectrului de frecvențe radio asigura un spectru curat, fără interferențe care să afecteze buna funcționare a serviciilor de comunicații electronice, acum aceasta a căpătat noi valențe, pentru că știm că orice
disfuncționalitate poate afecta profund nu doar activitatea operatorilor, ci și viața de zi cu zi a utilizatorilor. Am continuat și controalele pe piață, acționând mai ales preventiv, cu luarea măsurilor de siguranță și într-un mod adaptat contextului actual ”, a declarat Cristin Popa, Directorul Direcției Executive Monitorizare și Control din cadrul ANCOM.

În primul trimestru al anului 2020, ca urmare a celor 61 de sesizări de interferențe prejudiciabile primite de Autoritate, au fost identificate și eliminate 63 de surse de interferențe. Din cele 61 de sesizări, 9 sunt în curs de rezolvare, fiind primite în ultima parte a perioadei de raportare. Majoritatea interferențelor au avut ca sursă amplificatoare de semnal GSM/UMTS/LTE, telefoane sau alte echipamente de tip DECT 6.0, dar au existat și surse precum dispozitivele de identificare prin radiofrecvență (RFID), utilizate pentru barierele parcărilor sau porțile garajelor, rețelele radio locale (RLAN), echipamente de rețea CATV, precum și radiații ale echipamentelor și instalațiilor fixe (perturbații electromagnetice).

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: