Alina Petrea, o absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier deschide o cofetărie în București
Reading Time: 3 minuteCu o investiție de 100.000 de euro, Sébastien Cazac și Alina Petrea, o absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier din Paris au deschis Öhlala Pâtisserie, o cofetărie care aduce împreună rețete de inspirație franțuzeacă și ingrediente locale, de sezon.
Începând cu luna septembrie, Bucureștiul se bucură de o nouă destinație pentru iubitorii de delicii culinare – Öhlala Pâtisserie, cofetăria care aduce împreună rețete de inspirație franțuzească și ingrediente locale, de sezon. Situat în Piața Amzei, pe strada Christian Tell nr. 1-3, cochetul local oferă o selecție de produse fine, savuroase, realizate în laboratorul propriu. Acestea pot fi degustate la interior, pe terasă sau ridicate, în regim de takeaway.
Proiectul este dezvoltat de către Alina Petrea, absolventă în 2019 a Școlii Ritz Escoffier, din Paris. Aici antreprenoarea pasionată de gastronomie a învățat tainele patiseriei de la chefi francezi renumiți, precum François Perret, Tristan Rousselot și Olivier Lainé, recunoscuți la nivel internațional pentru creațiile lor. Mai mult, ea a realizat și un stagiu de 2 săptămâni, în laboratorul lui François Perret, cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde.
Întoarsă în România, în 2020, după aproape 30 de ani petrecuți în Paris, una dintre cele mai fine destinații culinare ale lumii, Alina Petrea a pus bazele Öhlala Pâtisserie alături de soțul său, francezul Sébastien Cazac.
“Este important pentru noi ca, în preparatele pe care le propunem, să se simtă amprenta noastră, pasiunea și orientarea spre excelență. De aceea, eu și Sébastien ne vom ocupa personal de partea de producție. Prăjiturile noastre vor fi realizate manual, astfel încât să se aibă dimensiune artizanală, personală. Punem suflet în tot ceea ce facem și dorim ca acest lucru să se vadă și în creațiile noastre culinare”, declară Alina Petrea.
Noua cofetărie își întâmpină oaspeții cu un meniu de produse fine, din care fac parte tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee – celebra tartă cu banane și caramel -, moelleux au chocolat, servit rece și tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie. În plus, în cadrul laboratorului propriu, Alina și Sébastien realizează și produse de patiserie – madlene, financier cu fistic – prăjitura franțuzească din făină de migdale, cu unt de alune de pădure și fistic -, plăcintă cu mere, fursecuri cu ciocolată, caramel și alune de pădure și diferite tipuri de foietaj cu fructe proaspete, compot și gemuri de fructe.
Toate produsele sunt create îmbinând tehnici de patiserie franțuzești, cu ingrediente de calitate, atât locale, cât și aduse de la furnizori de încredere, din Franța. “Obiectivul meu este să îmi folosesc viziunea personală, precum și ceea ce am învățat în cadrul școlii Ritz Escoffier, pentru a crea produse care să devină memorabile. În căutarea celor mai bune materii prime, am descoperit fructe savuroase, de origine locală, pe care le voi îmbina cu lapte și smântână românești, unt franțuzesc și multe alte ingrediente de calitate. Pentru mine, prăjiturile mele sunt rezultatul unei alchimii, un omagiu adus celor două culturi pe care apreciez și le admir – cea românească și cea franceză”, declară Alina Petrea.
În plus, cei care trec pragul Öhlala Pâtisserie se vor putea bucura și băuturi pe bază de cafea de specialitate, proaspăt prăjită de către Dropshot. Din meniul de băuturi, vor face parte celebrele Espresso, Cappuccino, Flat White, Americano.
Öhlala Pâtisserie funcționează de miercuri până duminică, în intervalul 10:00 – 23:00. Localul are o capacitate de 20 locuri la interior și 16 pe terasă.
Öhlala Pâtisserie, o investiție de 100,000 de Euro, în industria de HoReCa
Alina Petrea șiSébastien Cazac au investit 100,000 de Euro, din fonduri proprii, în proiectul Öhlala Pâtisserie. Suma acoperă amenajarea spațiului de servire din Piața Amzei, amenajarea și dotarea laboratorului de producție, branding și consultanță. Cei doi proprietari preconizează că investiția va fi amortizată în următorii 3 ani.
Prețurile încep de la 9 Lei, pentru patiserie, 18 Lei pentru prăjiturile individuale și 7 Lei, pentru specialitățile pe bază de cafea.
Proiectul Öhlala Pâtisserie a dezvoltat în colaborare cu agenția de consultanță HoReCa Next Root Management Systems, fondată de către Dragoș Panait, profesionist cu o experiență de peste 10 ani în industrie. Next Root Management Systems și-a adus aportul la conturarea și implementarea conceptului, precum și la dezvoltarea procedurilor operaționale, obținerea autorizațiilor, respectarea standardelor de igienă și HACCP și identificarea furnizorilor.
“Alături de Alina și de Sébastien, doi antreprenori extrem de pasionați și atenți la detalii, am reușit să creăm un concept de cofetărie cu foarte mult potențial, bazat pe produse . Rolul Next Root Management Systems a fost să contribuie la crearea unui ecosistem operațional care să pună în evidență produsele lor de extrem de gustoase, să îi ajute să își eficientizeze resursele și să identifice cei mai buni parteneri și furnizori. Sunt sigur că Öhlala Pâtisserie va deveni un model de bune practici și o destinație, pentru iubitorii de deserturi.”, declară Dragoș Panait, fondator Next Root Management Systems.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz