Acreditarea internationala pentru Spitalul Baneasa
Reading Time: 2 minuteSpitalul Baneasa din cadrul Retelei de sanatate Regina Maria este primul spital din Romania care primeste acreditare internationala din partea Joint Commission International, lider mondial in acreditarile de sanatate.
Organizatia americana Joint Commission International a acordat Spitalului Baneasa recunoasterea internationala in urma unui proces riguros de testare si evaluare a calitatii serviciilor medicale si a sigurantei pacientului, condus de doua echipe formate din cei mai experimentati specialisti din domeniul sanatatii la nivel mondial.
Procesul de acreditare a Spitalului Baneasa a durat aproximativ 1 an de zile si a presupus o investitie totala in valoare de 200.000 de euro. In aceasta perioada o echipa de 17 membri ai Spitalului a fost implicata in evaluarea a peste 1100 de indicatori si 285 de standarde, demonstrand conformitatea cu standardele JCI.
Gradul de conformitate cu standardele JCI obtinut de Spitalul Baneasa este unul dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est, respectiv 98%.
Standardele care stau la baza acreditarii JCI vizeaza in principal arii cu aplicabilitate directa in siguranta pacientului. Acestea sunt impartite in standarde privind ingrijirea pacientului si managementul organizational, precum accesul la ingrijire, satisfactia pacientilor, controlul infectiilor si respectarea drepturilor pacientului si ale familiei sale. Standardele JCI vizeaza, de asemenea, un plan integrat de management al riscurilor legate de cladire si facilitati, calificarile echipei medicale, imbunatatirea constanta a serviciilor si siguranta pacientului, conducerea organizatiei si managementul comunicarii la nivel intern si extern.
Spitalul Baneasa este singurul spital privat din Romania in care pacientii au acces la operatii intrauterine, supraveghere prematuri nascuti de la 24 saptamani de sarcina, terapie intensiva neonatala, departament de medicina materno-fetala, echipe chirurgicale multidisciplinare, terapie intensiva copii si adulti, chirurgie minim invaziva ginecologica, chirurgie minim invaziva abdominala, chirurgie pediatrica, chirurgie oncologica, 5 linii de garda pentru pediatrie, obstetrica-ginecologie, neonatologie si terapie intensiva.
Reteaua de sanatate Regina Maria este cea mai extinsa retea de servicii medicale private din Romania, cu peste 2000 de medici permanenti si colaboratori in cele 21 de locatii prezente in Bucuresti si in tara. Unitatile medicale din cadrul retelei de sanatate au peste 260 000 abonati si alte sute de mii de pacienti din retail. In cifre, la nivelul lunii iunie 2014, Reteaua de sanatate Regina Maria inseamna: 21 locatii proprii, 4 spitale, 2 maternitati, 3 campusuri medicale, 5 centre de imagistica, 7 laboratoare acreditate, banca proprie de celule stem si peste 140 de policlinici partenere in tara.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz