Acces gratuit pentru pacienții post COVID în rețeaua Regina Maria
Reading Time: 2 minuteRețeaua de sănătate Regina Maria a investit, până în acest moment, aproape 300.000 de lei în servicii gratuite oferite cadrelor medicale și tuturor pacienților care depășesc faza acută a bolii, proiect ce va continua în cadrul Clinicii POST COVID. Acestei investiții i se adaugă peste 130.000 lei în servicii bonus, în 3 pachete complexe ce completează gama de servicii post COVID.
Încă din luna mai 2020, Regina Maria a lansat Clinica POST COVID, proiect destinat monitorizării pacienților infectați și vindecați de SARS-CoV-2. De atunci, programul este gratuit pentru toate cadrele medicale și poate fi accesat în continuare pentru analize și investigații necesare. De asemenea, și persoanele vulnerabile, care nu pot accesa servicii medicale private, au șansa de a discuta cu un medic generalist, care să le analizeze cazul în mod gratuit, prin Pachetul Start, ce include și o serie de analize de laborator pentru evaluarea stării generale de sănătate.
Există cazuri de pacienți care se luptă cu o serie de simptome ce persistă în timp, cum ar fi oboseala marcantă, dureri musculare persistente, cefaleea sau senzația de lipsă de aer. Pacienții cu simptome persistente, după 4 săptămâni de boală, suferă de ceea ce specialiștii au denumit COVID de „lungă durată”.
„Este important să înțelegem faptul că, după declararea vindecării, simptomatologia poate persista. De aceea, am ales să ne implicăm oferind acces gratuit, oricui dorește, la servicii medicale pentru monitorizarea post COVID. Sunt pacienți care ne-au călcat pragul cu simptome ce au persistat până la câteva luni după depășirea bolii, simptome ce pot fi prevenite sau ținute sub control prin monitorizarea stării de sănătate. Vom continua să investim în sănătatea românilor și în oferirea celor mai bune soluții medicale pacienților noștri și comunităților din care facem parte” spune Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Rețeaua de sănătate Regina Maria.
Există situații în care persoanele vindecate de COVID-19 necesită investigații complexe. Pentru aceștia, sunt disponibile 3 pachete cu discount de până la 50%. Serviciile de monitorizare post COVID sunt incluse în peste 95% dintre abonamentele de sănătate ale Rețelei.
Pentru a intra în programul de monitorizare post COVID, pacienții care au medic curant în rețea și o trimitere pentru investigațiile și analizele necesare, se pot programa direct în clinicile Regina Maria dedicate pentru recoltarea analizelor și efectuarea investigațiilor. Pacienții care nu au un medic curant se pot programa la un consult pentru monitorizare post COVID pe site-ul Regina Maria, urmând a fi contactați de un operator din Call Center.
Infecția cu COVID-19 poate afecta starea generală de sănătate a pacienților, indiferent de vârstă și de forma de boală. Se impune astfel o atenție sporită la urmările ce pot apărea în organism, iar cei care s-au vindecat au nevoie de o evaluare post vindecare. Monitorizarea pacienților poate consta în investigații imagistice – CT torace – și o serie de analize de sânge, ce vor fi recomandate de către medic.
Regina Maria este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reunește aproape 7.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.5 milioane de pacienți.
În timpul pandemiei COVID-19, Regina Maria a implicat în testare 8 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de peste 3800 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 450.000 de teste la nivel național.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz