A început competiția anuală „Amintiri Gustoase” derulată pe social media, dedicată tuturor iubitorilor de gastronomie
Reading Time: 3 minuteCompetiția anuală „Amintiri Gustoase” a luat startul marți, 26 noiembrie 2024, și pune la bătaie 91 de premii pentru iubitorii de gastronomie dornici să împărtășească cele mai reușite rețete și să descopere noi modalități de a transforma gătitul în artă.
Este singura competiție anuală din România derulată în social media care se află în căutare de rețete inedite și încearcă să descopere ce le place mai mult oamenilor să gătească acasă, iar acum a ajuns la cea de-a patra ediție.
În cadrul concursului „Amintiri Gustoase” din acest an, numit „Diversitate în gusturi și bucate. Repetiție de Crăciun”, al cărui regulament este disponibil aici, https://fb.me/e/5Ia3rS8UQ, și care se desfășoară până pe 8 decembrie, sunt oferite atât premii prin tragere la sorți, pentru a încuraja oamenii să gătească gustos și sănătos acasă, cât și premii jurizate de către unii dintre cei mai buni chefi din România, experți și influenceri în gastronomie.
„Ne e din ce în ce mai mult jenă să spunem că ne place să mâncăm. Ideea de gust în mâncare e poziționată în antagonie cu silueta suplă, cu sănătatea și chiar cu valorile unei persoane. Nimic nu poate fi mai neadevărat. Iar Amintiri Gustoase, inclusiv prin concursul anual din social media, militează pentru mâncare bună, împărtășită, care ne va aduce invariabil mai aproape unii de alții și ne va lăsa să ne cunoaștem mai bine și să ne oferim bucurie. Fiecare rețeță înscrisă în concurs este un manifest pentru cât de mult timp ne alocăm sau dăruim pentru cei dragi!”, declară Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand, agenția care produce podcastul Amintiri Gustoase.
Șeful juriului este chef Liviu Lambrino, iar din juriu fac parte și alte nume mari, urmărite cu precădere de către iubitorii de gastronomie, precum Laura Laurențiu, Alina și Ciprian Muntele, Andreea Jugănaru aka Andreea Chinese Food, Daniela Niculi și Dana Burlacu Visternicu, Nicoleta Rădăcină și Corina Dima, dar și antropologi și istorici culinari, precum Adriana Sohodoleanu și Cosmin Dragomir.
În plus, în premieră în acest an, din juriu fac parte și experți de top din zona HoReCa, precum Marius Tudosiei (Băcănia Veche), Alina Săftulescu (restaurant Kibuț), Teodor Frolu (restaurantul Ivan Pescar) și nu numai.
91 de premii sunt puse în joc pentru participanții la ediția din acest an a concursului „Amintiri Gustoase”, iar cei mai buni 100 de concurenți vor fi invitați la evenimentul de o zi în care vor face repetiții pentru masa de Crăciun împreună cu unele dintre cele mai plăcute și pricepute personalități din domeniul gastronomiei din România.
Anual, competiția „Amintiri Gustoase” înregistrează sute de înscrieri, iar cele mai bune rețete sunt adunate și transpuse în cărți de bucate ce reprezintă adevărate bijuterii pentru pasionații de gastronomie. Cele mai frumoase povești și rețete care ne-au îmbiat savuros sub umbrela „Amintiri Gustoase” în anii trecuți au condus deja la apariția a două cărți: „Amintiri Gustoase de care ne este dor și poftă” și „Mese festive”.
Urmăriți și podcastul Amintiri Gustoase pe https://podcasts.apple.com/ro/podcast/amintiri-gustoase/id1685319504 și pe https://open.spotify.com/show/3RjumVtvhXlIrf9exYo334
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz