Lista preliminară a programului Electric UP a fost publicată. Finanțare pentru panouri fotovoltaice și stații de încărcare
Reading Time: 2 minuteMinistrul Energiei, Virgil Popescu a publicat pe Facebook lista preliminară a celor eligibili pentru finanțare în programul Electric UP.
„ElectricUP – NOUTĂŢI! A fost publicată lista preliminară a aplicanţilor declaraţi eligibili în cadrul primei sesiuni a programului, în urma finalizării etapei de evaluare. Listele finale vor fi finalizate până cel târziu pe 8 noiembrie. Totodată, vrem să suplimentăm bugetul programului ElectricUp pentru ca toate proiectele eligibile să beneficieze de finanţare. În curând va fi lansată o nouă sesiune de înscriere”, a menţionat ministrul.
Programul ElectricUp este destinat IMM-urilor şi celor din domeniul HoReCa, iar cei care vor fi declaraţi eligibili vor primi finanţare pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp, precum şi a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug – in. Valoarea maximă a ajutorului de minimis acordat este de 100.000 euro/beneficiar.
Conform ME, programul „ElectricUP” reprezintă o măsură de natură economico-financiară pentru a ameliora repercusiunile negative asupra economiei şi asupra cetăţenilor, venind în sprijinul dezvoltării sectorului energiei din surse regenerabile şi creşterii eficienţei energetice, dezvoltării infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, precum şi întreprinderilor mici şi mijlocii şi a operatorilor economici din domeniul HoReCa, prin finanţarea proiectelor de investiţii pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, precum şi a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.
Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea mediul antreprenorial, în cadrul unui program social de interes public, pentru compensarea unor pierderi de capital financiar şi de resurse umane înregistrate în urma situaţiei sanitare determinată de pandemia COVID-19, în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii şi a operatorilor economici din domeniului HoReCa.
Obiectivul secundar îl reprezintă contribuţia la atingerea obiectivelor asumate de România privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dezvoltarea capacităţii de producere de energie electrică din surse regenerabile şi creşterea eficienţei energetice, dezvoltarea electromobilităţii reale la nivel naţional.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz