7 vacanțe în una, la bordul lui Voyager of the Seas
Reading Time: 5 minutePentru 7 nopți și 8 zile, Voyager of the Seas s-a transformat pentru echipa Biz în centrul de comandă pentru Biz Grecia, dar și în cea mai surprinzătoare opțiune de vacanță mai mult decât all inclusive!
Vasul cu o lungime de 311 metri impresionază la toate capitolele, chiar dacă a fost construit în 1999 și renovat în urmă cu cinci ani. Realizat cu gândul la viitor, la bordul navei de croazieră Voyager of the Seas, din flota Royal Caribbean, sunt dispuse pe 15 punţi facilități care să-i facă fericiți pe toți, cu alternative de petrecere a timpului chiar și pentru cei mai mofturoși oaspeți.
Restaurantele abundă în opțiuni, la fel și barurile, iar magazinele dispuse pe Royal Promenade, pe deck 5, au zile cu oferte speciale în care sesiunile de shopping pot dubla bagajele de la îmbarcare. Pentru cei care caută spectacole, serile sunt animate în cel mai plăcut mod cu putință, iar intrarea în săli este gratuită.
La ce să te aștepți într-o croazieră
Pentru cine nu a mai încercat o croazieră, poate părea descurajant procesul. În realitate, totul este foarte simplu, din momentul în care se ajunge în port. Îmbarcarea este realizată rapid de un personal incredibil de amabil. Pentru a ușura întregul proces, toate informațiile sunt oferite într-o aplicație, care la bordul vasului poate fi conectată gratuit la WiFi și dă acces la program, rezervări, situația cheltuielilor sau anunțuri din partea echipajului.
Tot în aplicație este și biletul de călătorie, util doar la îmbarcare, pentru că apoi este completat de un card care devine cheia de cameră, permisul de trecere prin vămile din porturile unde oprește vasul, dar și cardul cu care se fac achiziții sau rezervări de bilete la bord. Practic, nu mai este necesar niciun alt card pe durata croazierei, cât timp rămâneți pe vas, Voyager of the Seas simplificând la maximum experiența. Dacă un card este pierdut, el este anulat și înlocuit imediat gratuit, oferind posesorului certitudinea că nimeni altcineva nu se poate folosi de el. Mai mult, pentru siguranță, pe carduri apare numărul camerei, nu și etajul unde se află, ceea ce oferă un plus în cazul pierderii, până în momentul în care este blocat și înlocuit. Cumva, Royal Caribbean, cu o experiență acumulată din 1969 până azi, pare că s-a gândit la cele mai mici detalii.
Pe vasul de croazieră nu există pofte care să nu fie satisfăcute. De la mese asigurate în restaurante a la carte sau cu autoservire la baruri cu acces liber, în funcție de pachetul achiziționat, sau o zonă de gustări calde și reci, dar și fructe, completate de cafea, apă și ceai la discreție. Servirea este ireproșabilă, cu un personal mereu zâmbitor, atent în fiecare moment și care, spre surprinderea pasagerilor, îi învață după nume în primele zile, apoi reușește să rețină și băuturile preferate sau dorințele culinare. În restaurantul a la carte m-am bazat mai multe zile pe recomandările ospătarului și nu am regretat nicio clipă.
Fiind un vas mediu spre mare, stabilitatea lui aduce extra confort. Așa se face că în cea mai mare parte a timpului nu percepi că ești pe apă, decât dacă te uiți pe geam sau privești de pe punte în zare și te lași copleșit de cele mai frumoase răsărituri și apusuri de soare imaginabile. Atunci când sunt valuri mari, senzația aduce mult cu cea trăită într-un vagon cușetă al unui tren, doar că mișcările sunt mai line, lipsește zgomotul, iar confortul este incomparabil.
Camerele, mai mici sau mai mari, după buget, oferă confort, liniște și multă curățenie. Zilnic, personalul se asigură că sunt camerele curate, iar dacă lipsește ceva, cu ajutorul unui QR Code se poate solicita foarte simplu. Pentru bagaje e loc suficient sub paturi, astfel încât să nu se simtă ca o cameră de hotel, ci mai mult ca o cameră de acasă. Și, da, Voyager of the Seas poate deveni „acasă”. Plimbându-mă pe punți, pe ușile multor camere am văzut pasageri care își marcaseră cu magneți sau stickere aventurile de la bordul acestui vas și unii aveau mai bine de zece călătorii. Nu degeaba am spus că fiecare zi se simte ca o vacanță, iar 7 nopți pot să se simtă ca 7 vacanțe.
Fiecare zi, o nouă descoperire pe Voyager of the Seas
Dimensiunile vasului sunt impresionante, chiar dacă nu este cel mai mare din clasa sa, cel mai nou sau cel mai promovat din flota Royal Caribbean. Pentru ca fiecare loc de pe vas să strălucească și să arate ca nou, am observat, când mă trezeam pentru răsărit, că personalul spală mochetele de pe holuri aproape zilnic, lăcuiește balustradele și dă un strat proaspăt de vopsea oriunde apare cea mai mică zgârietură. Pe cele 15 etaje aproape că poți face noi descoperiri în fiecare zi. De la sala de spectacole la cea pentru patinat pe gheață, bibliotecă, discotecă, cluburi, baruri, casino, perete de ecaladă, centru cu jocuri pentru copii și adolescenți, laser tag, tobogan cu apă, bazin pentru surf, spa, jacuzzi, galerie de artă, teren de baschet, teren de golf sau pista de alergare, nimic nu pare omis. Dar adevărata descoperire este în fiecare zi atunci când, dimineața, poți începe aventura într-un loc nou.
Echipa Biz a pornit explorarea cu Royal Caribbean din Atena. Pentru că intrarea în unele țări de pe traseu presupune chestionare și vize, acest stres este eliminat de echipa vasului, care se asigură că fiecare călător are toate formalitățile făcute atunci când coboară și singura grijă rămâne să nu-și piardă cardul și formularul necesar trecerii prin vamă. Croaziera poate fi comparată cu o vacanță all inclusive, dar definiția ar fi insuficientă. Este mai mult decât all inclusive.
Pe lângă abundența de pe vas și confortul de pe drum, explorarea unor țări și orașe într-o singură călătorie poate fi adevărata perlă pentru care să merite alegerea. Lipsește stresul căutării unor cazări și, dacă vă alegeți excursiile opționale, scăpați și de orice bătaie de cap la țărm. Dacă vă place independența și aveți o vacanță cu buget strict, după debarcare vă puteți face propriul program, iar echipajul de la bord vă ajută cu recomandări.
Cifrele orașului pe apă
Pentru a se pune în mișcare un vas de dimensiuni atât de mari, cu peste 4.000 de pasageri deserviți de 1.200 de membri ai echipajului, niciun detaliu nu este omis. Pentru confort, 14 lifturi conectează punțile, dar scările sunt gândite astfel încât să fie ușor de folosit și distanța dintre trepte este calculată pentru a reduce efortul, ceea ce îi ajută mult pe cei care vor să facă mișcare la bord fără a merge neapărat în sala de sport.
Lifturile transparente oferă o privire spre „inima” vasului, spațiile comune animate în orice moment al zilei. Scările monumentale sunt gândite parcă special pentru a depăși recordurile personale la postările pe Instagram, iar restaurantul principal, unde servirea este a la carte, este dezvoltat pe trei etaje. Viteza maximă este de 22 de noduri, ceea ce nu pare mult, dar este suficient pentru a urma programul în confort deplin.
Pentru a intra în impresionanta lume a vasului de croazieră Voyager of the Seas, planurile trebuie făcute din timp pentru că cele mai multe curse sunt sold out cu mult înainte de începerea aventurii.
Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 385 (16 iulie – 16 septembrie 2024). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.
Ediția internațională #BizGrecia este un proiect Biz în parteneriat cu Royal Caribbean, Alpha Bank, Olympus, Sarantis, PPC, tbi bank, Apivita, Stirixis Group, Aktor, V+O Communication și Aqua Carpatica.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz