7.000 de cadre didactice din România și Republica Moldova, la Festivalul Digital Predau Viitor
Reading Time: 2 minutePeste 7.700 de cadre didactice din România și Republica Moldova participă la cea de-a doua ediție a Festivalului Digital Predau Viitor, organizat de Asociația Techsoup. În perioada 1-3 noiembrie, profesorii vor lua parte, online și gratuit, la sesiuni de lucru legate de pedagogia digitală, implicarea elevilor în propria învățare, cetățenie democratică și pentru mediu sau AI. Astfel, profesorii pot duce în clasă idei și tehnici noi de predare, în contextul în care doar 50% dintre adolescenții români cu vârstele între 16 și 19 ani au competențe digitale de bază sau peste media europeană.
Din cele aproximativ 7.700 de cadre didactice din România și Republica Moldova, 814 predau informatică și TIC la gimnaziu și liceu, 441 predau matematica, iar 259 profesori predau educația socială și/sau istorie la aceste nivele de învățământ. Profesorii înscriși la festival predau la peste 775.000 de elevi de la toate nivelurile învățământului secundar, dar mai bine de 3.200 dintre ei predau exclusiv la nivelul primar.
Pe parcursul celor trei zile tematice, participanții la Festivalul Digital Predau Viitorul sunt așteptați pe cele 2 scene virtuale, de unde pot alege între cele 15 sesiuni cu idei și bune practici susținute de cei 26 de experți români și internaționali.
Premiera acestui an constă în faptul că sesiunile sunt organizate tematic: ziua de pedagogie, ziua de cetățenie digitală și ziua de educație STEAM, la care profesorii pot participa indiferent de nivelul sau de materia pe care o predau.
Toate cele 15 sesiuni tematice de pe parcursul celor trei zile de Festival pot fi accesate online și în mod gratuit de profesori, învățători și decidenți educaționali din România și Republica Moldova.
”Am creat Festival Digital Predau Viitor fiindcă am vrut ca toți profesorii din România să aibă opțiunea unui eveniment profesional gratuit și de calitate, gândit și creat de pedagogi pentru pedagogi. Am pus în Festival multe lucruri pe care le-am admirat în conferințe internaționale și pe care ni le-am dorit mult pentru profesorii noștri: un spațiu și o comunitate virtuală la care să te poți conecta la învățare de oriunde, un loc în care să găsești idei curajoase despre educație și activități de dus imediat la clasă, invitați cu greutate în domeniile lor și cu expertiză semnificativă pedagogică. Extinderea lui ca invitație către colegii din Republica Moldova a venit absolut natural, la fel și extinderea către profesorii vorbitori de limbă română din diaspora. Și ne-am bucurat să găsim susținători și parteneri de conținut cu care să facem acest lucru posibil.
Anul acesta discutăm despre pedagogie mai mult decât oricând, tocmai fiindcă viitorul este digital și tehnologie, și clasele și orele noastre devin digitale și tehnologizate. Pedagogia și științele învățării sunt steaua nordului atunci când navigăm schimbări educaționale cum suntem cele pe care le navigăm în ultimii ani – te ajută să găsești echilibrul în contextul tău specific”, a declarat Elena Coman, Director Programe Asociația Techsoup.
Înscrierea la Festival și bilete gratuite de participare pot fi accesate aici: https://myconnector.ro/festivalul-digital-predau-viitor/1536/details
Întreaga agendă a evenimentului poate fi consultată aici: https://myconnector.ro/festivalul-digital-predau-viitor/1536/agenda
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz