6 lucruri de care să ţii cont când pleci în vacanţă
Reading Time: 3 minuteDupă tot efortul depus pentru a-ţi pune la punct noua casă, a venit vremea să pleci în vacanţă. Mergi la ai tăi la ţară sau pe o insulă exotică, la munte la schi sau dai o fugă prin vecini. Oriunde ai pleca, îţi doreşti ca, la întoarcere, să-ţi găseşti locuinţa aşa cum ai lăsat-o.
Poate ca locuinta ta este intr-un ansamblu sigur si nu vei avea musafiri nepoftiţi, totuși, spune o lege a lui Murphy, ca orice s-ar putea întâmpla rău se va întâmpla când nu eşti acasă! Deci, iată câteva sfaturi oferite de Premium, compania care a dezvoltat ansamblurile rezidenţiale Premium North-Lane şi Premium Regie, pentru momentul când pleci de acasă. Câteva măsuri de precauţie te vor feri de evenimente nedorite şi te vor ajuta să te relaxezi în vacanţa de iarnă.
- Cere ajutorul vecinului. Faci poate parte dintr-o adevărată familie, deci ai pe cine să te bazezi. Totuşi, fii conştient de faptul că eşti şi tu responsabil de prieteniile pe care le legi, deci asigură-te că îţi apropii cel puţin o persoană de încredere. Începe cu o invitaţie la cafea, du-i câteva brioşe proaspăt scoase din cuptor. Apoi, când pleci de acasă, îţi poţi ruga vecinul de încredere să arunce un ochi prin apartamentul tău, să-ţi ude florile sau să-ţi hrănească papagalul. Dacă laşi chei şi mamei soacre, anunţă-ţi ambii supraveghetori că ar putea da nas în nas la tine în apartament şi, astfel, vei preveni eventuale alarme false la Poliţie.
- Fără check-in pe Facebook! Sau pe orice altă reţea socială! Cu siguranţă îţi doreşti să-ţi împărtăşeşti bucuria vacanţei cu toţi prietenii, însă, ce este pe Facebook este public şi poate fi accesat de către oricine. Le-ai spune unor necunoscuţi că-ţi laşi apartamentul gol timp de două săptămâni? Anunţă-ţi în privat familia şi prietenii că pleci în vacanţă şi ai grijă ce mesaj îţi laşi pe mesageria vocală sau cum formulezi mesajul de răspuns “out of office” pe mail.
- Ce se vede de afară. Poate nu ai vecini care se distrează urmărindu-te cu binoclul în intimitatea casei tale, însă, dacă intenţionezi să îţi laşi draperiile trase pe toată perioada vacanţei, ai putea transmite mesaje clare că nu eşti acasă. O asemenea decizie ar putea să atragă eventuali musafiri nedoriţi. La fel, dacă laşi la vedere obiecte de valoare, locuinţa ta ar putea deveni şi mai tentantă. Deci, nu-ţi etala obiectele de valoare şi nu trage draperiile! Lasă-ţi locuinţa în aceeaşi stare cum o laşi în fiecare zi, când pleci la serviciu!
- Lasă-ţi luminile stinse, chiar dacă ai senzaţia că lumea ar crede, astfel, că eşti acasă. Lumini aprinse în toiul nopţii atrag atenţia, iar facturile vor fi usturătoare. Chiar dacă nu ai luat cu credit, cu siguranţă, încă mai ai nevoie de multe lucruri în casa nouă.
- Deconectează-ţi aparatura! Televizorul, computerul şi, de altfel, tot ce este conectat la curent electric trebuie scos din priză! Vei evita defectiuni cauzate de căderi de tensiune şi, de asemenea, vei economisi energie. Asigură-te că ai oprit apa şi verifică gazele! Poţi chiar să te întorci din drum pentru un plus de siguranţă. Se spune că, dacă te întorci din drum pentru ultimele verificări atunci când pleci în vacanţă, îţi va merge foarte bine!
- Plăteşte-ţi facturile! Înainte să pleci, asigură-te că eşti la zi cu plata facturilor! Achită-ţi datoriile la apă, gaze, internet, telefon, curăţenie etc. Nu îţi va sta capul la asta chiar dacă internet bankingul îţi este cel mai bun prieten. Nu îţi doreşti penalităţi sau chiar să rămâi fără servicii vitale pentru confortul tău exact când te întorci din vacanţă. Eşti la zi cu plata RCA? Mai bine păşeşti cu dreptul în noul an, pe patru roţi…
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz