463 de „înotători” virtuali au strâns 445.750 lei la Swimathon București 2020
Reading Time: 3 minuteFundația Comunitară București a organizat a opta ediție Swimathon București sâmbătă și duminică, 27-28 iunie, în noua formulă de #SwimAtHomeWeekend. Cele 25 proiecte înscrise au fost ajutate de 463 de „înotători” virtuali care au strâns în mai puțin de o lună 445.750 lei de la peste 3.000 donatori. Proiectele au în continuare nevoie de sprijin pentru a-și crește impactul în comunitate, iar campania de strângere de fonduri continuă până pe 10 iulie 2020. Donațiile se pot face pe platforma Swimathon București, prin plata cu cardul sau prin transfer bancar.
Sâmbătă și duminică, între 10 și 17, echipele și „înotătorii” individuali au organizat campanii online de strângere de fonduri sau chiar au înotat în diferite locații. Înotători de performanță sau începători, persoane cu dizabilități, persoane publice, seniori și copii au făcut valuri atât în social media, cât și în bazine, piscine, la mare sau în lac.
Echipele Dăruiește Aripi din Constanța au înotat în mare, la Agigea, duminică dimineața. Tânărul triatlonist Cristian Tranulea (19 ani) a înotat în total 5 km, câte cinci metri pentru fiecare leu donat, pentru pentru tratamente la domiciliu pentru copiii bolnavi de cancer din Dobrogea.
„Swimathon a reprezentat pentru mine ocazia perfectă de a lupta pentru o cauză, prin sportul pe care îl practic de mai bine de 15 ani. Sunt foarte fericit că mulți dintre prietenii, dar și susținătorii mei s-au alăturat acestui proiect, fie printr-o donație, fie printr-un share pe Facebook”, a spus Cristian Tranulea, înotător pentru Asociația Dăruiește Aripi.
Echipele „Bluemarinii Înaripați” – 46 de înotători de performanță între 7 și 91 de ani, au participat sâmbătă dimineață la un antrenament în scop de strângere de fonduri. Simultan, înotătorii de la Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative s-au reunit la o piscină din București, iar Team SEVEN SPORT CLUB a înotat la bazin pentru „We tri(athlon), we learn, we perform”, un proiect de educație prin sport.
Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București și organizator Swimathon București din 2013 declară: „Chiar dacă 2020 ne-a testat tuturor limitele de imaginație, în acest week-end #SwimAtHome am înotat virtual, în bazine, în aer liber, la mare, accelerând la maxim efortul nostru comun de a susține proiectele care ajută comunitatea. Emoția acestui week-end ne-a copleșit, dar ne-a și inspirat să facem minuni împreună și să dăm binelui un restart.”
Ce fel de proiecte sunt finanțate la Swimathon?
Aceasta este a opta ediție a evenimentului și prima ediție în afara bazinului. Oameni de toate vârstele se implică civic și donează pentru o cauză în care cred și îi conving și pe alții să li se alăture, într-o comunitate a binelui.
Începând cu 3 iunie, „înotătorii” virtuali au desfășurat campanii de donații în social media pentru proiectul pe care îl susțin pe platforma www.swimathonbucuresti.ro și au strâns până acum, împreună, peste 445.750 lei.
Campania de strângere de fonduri continuă până în 10 iulie 2020, iar donațiile se pot face pe platforma Swimathon București, prin plata cu cardul sau prin transfer bancar.
Anul acesta sunt finanțate proiecte care vizează acordarea de burse pentru antreprenori, educația copiilor din Ferentari, îngrijirea copiilor diagnosticați cu cancer, îngrijirea pacienților cu scleroză multiplă sau terapia copiilor cu autism. Lista completă a proiectelor poate fi găsită aici.
Mecanismul campaniei
Campania de donații pentru cele 25 de proiecte înscrise la eveniment se desfășoară între 3 iunie – 10 iulie. Donațiile se pot face exclusiv pe site-ul evenimentului (www.swimathonbucuresti.ro), prin plata cu cardul sau transfer bancar. Campania de strângere de fonduri continuă până pe 10 iulie.
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În opt ani de activitate, au adunat fonduri de la companii și donatori individuali și aau finanțat peste 400 de proiecte și burse din București și Ilfov. Suma investită în Bucurrești este de peste 1,5 milioane de euro (7,09 milioane de lei). Prin evenimente de atragere de fonduri de tipul Swimathon București, Fundația Comunitară București oferă un cadru atractiv și relaxant pentru a promova și susține inițiative din oraș. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare globală, alături de alte 18 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.
Credit foto: ID 42550204 © Grigoroiu Eduard | Dreamstime.com
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz