Stiri

4000 de credite oferite de Alior Bank au fost cedate către Patria Bank

Reading Time: 2 minute

Alior Bank S.A., prin sucursala sa din România, Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București, în calitate de cedent, și Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, anunță că în data de 20 iunie 2024 a fost semnat un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 de milioane lei în sold la 30 aprilie 2024.

Portofoliul subiect al tranzacției include aproximativ 4.000 de clienți persoane fizice și este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate în lei. Tranzacția este estimată a se implementa în septembrie 2024, contribuind la creșterea portofoliului de credite de consum și a numărului de clienți persoane fizice ai Patria Bank.

Fiecare etapă a procesului operațional de tranziție a fost atent analizată și toate fluxurile sunt pregătite să asigure clienților o experiență de transfer facilă și prietenoasă. De asemenea, pe toată durata tranziției, echipa Patria Bank va fi alături de fiecare client și se va concentra pe îmbunătățirea satisfacției acestora prin acordarea de oferte și pachete comerciale dedicate. Integrarea clienților preluați se va face online prin platforma digitală de onboarding (Patria de Oriunde) sau prin rețeaua de unități teritoriale și prin suportul acordat de echipa din Call Center-ul Patria Bank.

“Această achiziție reprezintă un pas important în planurile de dezvoltare ale Patria Bank și, împreună cu creșterea organică a băncii, aduce o contribuție la consolidarea profitabilității acesteia. Tranzacția ne oferă oportunitatea de a dezvolta și diversifica activitatea băncii împreună cu noii clienți. După preluarea acestora, Patria Bank intenționează să îi fidelizeze prin propunerea pachetului complet de produse și servicii din portofoliul său destinate clientelei persoane fizice: credite ipotecare, credite de consum cu ipotecă, carduri de credit, mobile banking, pachete de cont curent și depozite la termen. Astfel, oferim soluții financiare adaptate nevoilor fiecărui client, promovând o relație de încredere și parteneriat pe termen lung”, a declarat Valentin Vancea, Director General al Patria Bank.

“Alior Bank a luat o decizie strategică de vânzare a portofoliului de credite de consum în România. Ne-am pregătit pentru această tranzacție cu mult timp înainte. Suntem fericiți că Patria Bank a devenit partenerul nostru pentru că este o bancă românească reputabilă ce oferă clienților săi un pachet complet de produse bancare și care are planuri ambițioase de dezvoltare în această zonă. Vom face tot posibilul să ne asigurăm că tranzacția se derulează ușor pentru clienții noștri și că aceștia pot folosi în avantajul propriu, în mod rapid și eficient, gama largă de produse și servicii a Patria Bank, împreună cu rețeaua teritorială a băncii.”, a declarat Anca Andrei, Director General, Alior Bank S.A. Varșovia, Sucursala București.

Patria Bank va continua să investească în dezvoltarea serviciilor și produselor sale pentru a răspunde în mod eficient cerințelor și așteptărilor clienților. Această achiziție, alături de campaniile dedicate pentru produse destinate clientelei persoane fizice, subliniază angajamentul băncii de creștere și de consolidare a profitabilității.

Cristi Dorombach

Recent Posts

Philips Avent lansează inițiativa „Share the Care”, prin care mamele să resimtă mai puțină presiune, după naștere

Philips Avent ia atitudine pentru a înlătura vechile mentalități, conform cărora mamele trebuie ”să facă totul” singure. Apelul vine ca…

2 zile ago

Samsung Galaxy Fold și  Samsung Galaxy Flip, seriile care redefinesc gândirea sustenabilă

Când ești lider într-un domeniu, mai ales cum este cel al telefoanelor mobile, provocările sunt pe măsură. Când pare că…

2 zile ago

Mirela Costiuc, Zentiva: Totul pentru oameni

În ultimul an, Zentiva a construit o strategie ambițioasă de resurse umane, redefinind misiunea, valorile și cultura companiei. Mirela Costiuc,…

2 zile ago

Transalpina Fest a ajuns la a șasea ediție

Pe 28 și 29 iunie, line-up-ul Transalpina Fest 2024 combină numele consacrate ale rockului, precum Compact, Kripton, Zdob și Zdub,…

3 zile ago

Caravana Metropolis revine la Tulcea cu cinema în aer liber, între 9 și 14 iulie

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis – cinema în aer liber se oprește și în acest an la Tulcea, în spațiul de…

3 zile ago

Skanska măsoară gradul de satisfacție al rezidenților clădirii Equilibrium 1

Aflat la a patra ediție, sondajul “Office life experience” s-a derulat în clădirea Equilibrium 1 în luna mai 2024 și…

3 zile ago