2 milioane de romani au decis sa fie „Impreuna pentru siguranta”
Reading Time: 2 minuteBilantul primilor trei ani ai parteneriatului „Impreuna pentru siguranta”, incheiat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) si E.ON Romania in luna septembrie 2012, arata ca in cele circa 33.000 de actiuni derulate la nivel national pe subiecte despre siguranta au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare și educare preventiva, numarul celor care au raspuns activitatilor ridicandu-se la circa 2 milioane.
Obiectivele parteneriatului s-au concretizat prin derularea campaniilor “F.O.C – Flacarile Omoara Copii” (septembrie 2012), “R.I.S.C.- Renunta! Improvizatiile sunt Catastrofale!” (noiembrie 2012), „R.I.S.C. – Siguranta NU e un joc de noroc!” (decembrie 2013) si „Nu tremur la cutremur”(martie 2015), ce si-au propus nu doar sa informeze si sa sensibilizeze populatia, ci si sa promoveze comportamentul preventiv.
Potrivit datelor IGSU, la nivel national, numarul incendiilor la locuinte a scazut cu peste 500, iar cel al victimelor acestora s-a redus cu aproape 100. In aria de acoperire a companiei E.ON s-a inregistrat o scadere cu aproape 40% a numarului de intoxicatii si asfixii cu monoxid de carbon, iar numarul victimelor s-a diminuat cu circa 44%.Majoritatea incidentelor au fost provocate de cosurile de fum defecte sau amplasate necorespunzator, neprotejate fata de elementele combustibile (cca.34%), precum si de utilizarea unor instalatii si echipamente electrice cu defectiuni sau improvizatii (cca.22%).
Cosurile de fum defecte sau amplasate necorespunzator fata de elementele combustibile au provocat 34,2% din totalul incendiilor la locuinte, in perioada 1 octombrie 2012-30 iunie 2015, releva statisticile I.G.S.U. De asemenea, utilizarea instalatiilor si echipamentelor electrice cu defectiuni sau improvizatii defecte au declanșat cca. 22% din totalul incendiilor, iar mijloacele de incalzire, pe baza de gaze sau alte tipuri de combustibil, au generat 16,5% din evenimente.
„Faptul ca, dupa lansarea parteneriatului, statisticile au evidentiat trendul descendent al numarului victimelor este mai mult decat imbucurator, insa existenta copiilor decedati sau raniti in incendii ne determina sa continuam proiectele comune. Astfel, in urma incendiilor din ultimii trei ani au decedat 44 de copii, iar alti 81 au suferit diverse afectiuni.”, declara reprezentantii E.ON.
Activitatile de informare si prevenire derulate in comun de E.ON Romania si I.G.S.U. au primit deja numeroase aprecieri si confirmari care le plaseaza in categoria celor mai ample campanii de responsabilitate sociala derulate in Romania pe teme de siguranta.
Foto: Dreamstime
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz