Operatorul Orange lanseaza serviciul Business Internet Security, prin care companiile din Romania îsi pot securiza conexiunile la Internet si îsi pot proteja datele de atacuri si intruziuni externe. Serviciul ofera administratorilor de retea control asupra utilizarii conexiunii Internet si permite limitarea sau blocarea accesului utilizatorilor catre anumite tipuri de continut, site-uri sau aplicatii. Arhitectura, construita de Orange in parteneriat cu Ampec si bazata pe noua generatie de firewall Fortinet, detecteaza in timp real si previne încercarile de intruziune, scaneaza si blocheaza virusii, detecteaza si blocheaza mailurile spam, protejand instantaneu atat calculatoarele si serverele din retea, cat si dispozitivele mobile ce utilizeaza Internetul.
Serviciul BIS nu necesita instalarea unor echipamente dedicate la sediul companiei. Traficul este monitorizat si scanat pentru a identifica semnaturi malitioase direct in cloud-ul Orange si ajunge in reteaua clientului deja filtrat.
Serviciul ofera o interfata unde administratorii de retepot vizualiza în timp real activitatea mecanismelor de securitate si pot ajusta setarile. Platforma include un set complex de rapoarte de activitate care pot ajuta specialistii companiei sa optimizeze politicile de securitate a datelor. In cazul în care compania nu are proprii experti in securitate, aceasta poate alege optiunea prin care consultanta si administrarea serviciului sunt asigurate în întregime de specialistii Centrului de Securitate Cibernetica Orange. Structura locala a fost lansata la începutul lunii martie 2016 si are rolul de monitorizare permanenta a riscurilor si amenintarilor din mediul virtual la nivel international si local si de dezvoltare si implementare proactiva de noi masuri de protectie adaptate la specificul afacerilor din Romania.
Business Internet Security se adreseaza în special companiilor cu 50-250 de angajati care utilizeaza serviciul de date Orange. Serviciul este disponibil în trei pachete – Professional, Standard si Basic – ce pot fi personalizate cu optiuni adaptate la dimensiunea companiei, nivelul de protectie dorit sau modul în care sunt utilizate conexiunile la Internet. Acestea includ echipamente instalate la sediile clientului, integrarea cu sistemele IT ale acestuia, precum si servicii de audit de securitate in profunzime sau audit de politici de securitate.
Studiile de piata efectuate de Orange în Romania arata ca 78% din reprezentantii societatilor intervievate se simt protejati de atacurile cibernetice, desi un procent mic fac demersuri pentru securitatea informatiilor de care dispun. De exemplu, 50% din companii nu pot controla traficul Internet, iar 83% nu au autentificare duala pentru VPN. Un procent foarte mic de companii aleg externalizarea securitatii si cele mai multe încearca sa faca fata cu ajutorul competentelor interne. Cu toate acestea, in cazul unui atac, un procent semnificativ din respondenti au spus ca vor cauta ajutor din partea specialistilor din industrie. Cei mai multi clienti sunt în cautarea de solutii alternative la componentele de securitate actuale si nu sunt complet multumiti de eficienta solutiilor pe care le folosesc.
Asociația OvidiuRO a lansat de curând, împreună cu Kaufland România, inițiativa națională „Prinde gustul lecturii”, o campanie dedicată cultivării obiceiului…
Dental Elite, lanț de clinici ce oferă tratamente dentare complete în București și Brașov, se extinde prin lansarea celei de-a…
Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, Moromeții 3, a avut premiera miercuri 13 noiembrie, în Sala „Ion Caramitru”…
YouTube anunță acordarea celui de-al doilea „buton de diamant” pentru LooLoo Kids, de această dată pentru canalul său în limba…
JGV și Asociații este societatea de avocatură care și-a orientat activitatea spre arii de practică specifice, creând echipe mixte și…
Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink și Farmatop, estimează vânzări de 37 de…