Doua sortimente noi de cafea in editie limitata de la Nespresso
Reading Time: 2 minuteNespresso invita pasionatii de cafea sa descopere doua sortimente noi de cafea in editie limitata, produse in comunitatile de cultivatori de cafea din Lake Kivu, Rwanda si Chiapas, Mexic. Celebrand daruirea acestora catre cultivarea cafelei, ambele sortimente de cafea contin in denumire cuvantul „inima” in limba locala – „UMUTIMA wa Lake Kivu” si „TANIM de Chiapas”.
Prin lansarea acestei editii limitate Nespresso aduce un omagiu celor doua spatii culturale unice prin traditia si pasiunea purtate cultivarii cafelei, din Lake Kivu, Rwanda si Chiapas, Mexic – unul dintre ele adoptand practici moderne privind procesul post-recoltare, celalalt utilizand metode traditionale.
Productia de cafea de inalta calitate are o istorie recenta in Lake Kivu, Rwanda. Cultivatorii selecteaza pentru recoltare numai ciresele coapte, proces realizat manual, ca si sortarea riguroasa post-recoltare, asigurandu-se astfel ca sunt selectate cele mai bune boabe. In prezent, cafelele din Rwanda sunt considerate printre cele mai dulci si aromate cafele din Africa de Est.
Cafeaua din Chiapas, Mexic, insa, este cultivata pe un teren inalt, vulcanic, alaturi de alte culturi precum cele de avocado si portocale. Chiapas este considerata una din principalele surse de cafea de calitate din Mexic, producand o cafea exceptionala cu arome fructate si note de cacao. Utilizand metode traditionale si durabile, transmise din generatie in generatie, acestea ating cel mai inalt nivel de calitate a cafelei, asigurand un rezultat exceptional.
Expertii in cafea Nespresso imbunatatesc aceste calitati prin prajirea separata a boabelor verzi de cafea: jumatate din boabele verzi de cafea trec printr-un proces de prajire mai usoara, care evidentiaza notele fructate, iar cealalta jumatate este prajita mai puternic pentru intensitate.
Profilurile de aroma ale cafelelor
UMUTIMA wa Lake Kivu inseamna in limba locala “Inima din Lake Kivu”. Inima acestui sortiment de editie limitata (intensitate 6) este caracterizata de o imbinare revigoranta intre o textura fluida cu note fructate suculente si un gust delicat ce predomina in urma degustarii si poate fi savurat sub forma de espresso (40 ml) sau lungo (110 ml). Este alegerea perfecta pentru o reteta Latte Macchiato (pe baza de espresso: 120 ml lapte si spuma de lapte, plus 40 ml cafea).
TANIM de Chiapas inseamna “Inima din Chiapas”. Acest sortiment (intensitate 7) este caracterizat de o textura fina si note delicioase de cereale si de alune si poate fi savurat sub forma de ristretto (25 ml) sau de espresso (40 ml). Se potriveste perfect cu laptele intr-un Cappuccino (pe baza de ristretto: 60 ml lapte si spuma de lapte, plus 25 ml cafea).
Editia limitata UMUTIMA wa Lake Kivu si TANIM de Chiapas este disponibila in Nespresso Boutique, situat in Calea Dorobanti 210, Bucuresti, precum si prin intermediul comenzilor efectuate prin Nespresso Club si online la www.nespresso.com, in limita stocului disponibil, la pretul de 21,5 Lei pentru 10 capsule.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz