Companii CSR Stiri

Eco-friendly, noul trend in industria constructiilor

20 ian. 2016 2 min

Eco-friendly, noul trend in industria constructiilor

Reading Time: 2 minute

Cum influenteaza emisiile de dioxid de carbon industria constructiilor? Mai mult de jumatate din populatia globului locuieste in orase, numarul fiind intr-o continua crestere, ceea ce ar putea afecta climatul. Astfel, cele mai importante orase din Romania si din lume au inceput sa isi construiasca cladiri eco-friendly, adaptate la mediul inconjurator. Nu mai este un secret faptul ca procentul celor care locuiesc in orase va ajunge la 66% pana in 2050, fata de 54% in 2014.

“Suntem hotarati sa imbunatatim eficienta energetica in fabrici si in procesele noastre de productie. Emisiile directe de dioxid de carbon reprezinta rezultatul arderii combustibililor fosili si al reactiilor chimice care apar in procesele de productie. Optimizarea echipamentelor existente, eficientizarea proceselor de ardere, maximizarea procesului de recuperare a caldurii din furnale si utilizarea unui echipament cat mai eficient din punct de vedere energetic au dus la un real progres”, a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din Romania, intr-un comunicat de presa.

Urmatorul pas in aceasta industrie este construirea de cladiri care nu produc emisii. “Arhitectii si companiile de constructii vor avea sansa sa puna in lumina ideile lor de constructii adaptate la mediul inconjurator pentru un viitor eco-friendly. De asemenea, ei vor aborda aspecte precum: reducerea consumului de energie in cladiri, reducerea emisiilor de carbon asociate productiei materialelor de constructii si incurajarea oraselor sa opteze pentru o abordare mai integrata in ceea ce priveste design-ul constructiilor si planificarile urbane”, arata reprezentantii Saint-Gobain. Totodata, se va incerca folosirea materialelor locale care consuma si mai putina energie pentru transport.

Saint-Gobain s-a angajat sa reduca emisiile de dioxid de carbon in activitatile sale industriale si de distributie, dar si in furnizarea de materiale de constructii, cladiri terte, produse si servicii. Compania isi propune ca, pana in 2025, sa reduca in activitatile sale consumul de energie cu pana la 15% si emisiile totale de dioxid de carbon cu 20%. Intregul personal al companiei se implica zi de zi pentru a atinge acest obiectiv, arata reprezentantii Saint-Gobain.

Saint-Gobain este lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii; opereaza in 66 de tari si are peste 170.000 de angajati.

In Romania, Saint-Gobain detine opt activitati (Abrazives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips si Weber),cu aproximativ 1.000 de angajati si opereaza 11 unitati de productie in opt situri industriale situate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: