11 echipe în programul HoReCa Business Accelerator
Reading Time: 3 minute11 echipe au fost selectate să participe în prima ediție a acceleratorului HoReCa Business Accelerator, dezvoltat de Hospitality Culture Institute, după ce a fost încheiată etapa de înscrieri cu 50 de aplicații din întreaga țară.
Dintre antreprenorii care au aplicat pentru un loc în accelerator, 50% dezvoltă produse digitale, 25% creează concepte de produse dedicate sectorului și 25% au un model de business bazat pe concepte de servire a mâncării și băuturii. De asemenea, 80% dintre proiectele înscrise în HoReCa Business Accelerator au fost la nivelul de startup, iar 20% sunt idei de afaceri.
Pogramul HoReCa Business Accelerator este un proiect realizat în parteneriat cu Banca Transilvania, Coca Cola, Țuca Zbârcea & Asociații, Ensight și Commons.
Prima cohortă este dedicată startup-urilor cu un model sau idee de afacere inovatoare în concepte dedicate sectorului HoReCa:
- Tummy este un marketplace ce are drept scop reducerea risipei alimentare din retail. Proiectul conectează surplusul alimentar bun de consum de la final de program cu utilizatorii ce sunt dispuși să-l revendice la un preț
- LMS BarAcademy este o soluție pentru operatorii din HoReCa și pentru angajații din acest domeniu prin asigurarea unei platforme de training online accesibilă. Pe lângă biblioteca extensivă cu materiale de training susținute de instructori și personalități din domeniile respective, aplicația își dorește să ajute businessurile din HoReCa în vederea pregătirii personalului, monitorizarea lor și dezvoltarea culturii de brand.
- Selo Novo este o companie în creștere care produce fructe și legume deshidratate (și specialități din fructe deshidratate). Originea business-ului își are baza în încercarea fondatorilor de a găsi gustări sănătoase, fără zahăr adăugat și fără conservanț
- Mobb este prima aplicație de on-demand staffing din România pentru studenți și firme ce experimentează fluctuații ale cererii în anumite momente ale săptămânii. Firmele HoReCa au posibilitatea de a acoperi orele aglomerate prin postarea unui job de scurtă durată cu câteva ore înainte de începerea acestuia, urmând ca studenți parteneri, verificați de Mobb, să aplice la jobul deschis. După vizualizarea profilului acestora, firma îi alege în ordinea preferințelor.
- Holiday at grandma Acest concept își propune să readucă la viața tradiții și obiceiuri de care ne-am îndepărtat. Conceptul de fermă “Vacanța la bunici” oferă o experiență care te duce în trecut, într-o lume mai simplă și fără griji. Aici înveți să mulgi vaca, să faci brânză și smântână, să lucrezi grădina și să culegi plante din care mai apoi să îți faci propriile produse.
- Clatos produce și comercializează foi din clătite de diferite tipuri: crepe, pancake, waffle, savory după rețete proprii și tehnologie franțuzească. Fondatorii își propun expansiunea rețelei de restaurante prin sistematizare, multiplicare și francizare. Planul de expansiune vizează piața internă, iar obiectivul echipei este să devină primul lanț de restaurante cu clătite din România.
- Gadal Tea este un proiect care se bazează pe un model sustenabil – ingrediente certificate organic, ambalaje biodegradabile, colaborare cu furnizori locali. Ceaiurile sunt împărțite în colecții și completate de accesorii și seturi cadou.
- Tonic-Blend este un brand bazat pe etică și sustenabilitate, fiind adresat celor care caută mereu să se dezvolte și să ofere valoare în grupurile din care face parte, precum și să trateze oricare altă persoană așa cum își doresc să fie tratați. Inspirați de cultură Kombucha, care crește continuu într-o simbioză perfectă, fondatorii au reușit să creeze o băutură răcoritoare și sănătoasă, obținută doar din ingrediente organice, care ajută în final la echilibrarea florei intestinale.
- 5minApp este o aplicație no-code App dedicată industriei HORECA
- Minibites este un producător de semifabricate -fonduri minitarte, coji savarine , microburgeri, bază pizza precoapta și congelată.
- Eastride este o companie de logistică urbană prezența în patru orașe din țară. Viziunea companiei este să ajute orașele în procesul de tranziție spre un viitor accesibil, sigur și mai curat.
Juriul a fost format din Dan Isai, CEO Saladbox, Tinu Sebeșanu CEO TrendHospitality, Vlad Seitan, Managing Partner BRO Retail & Trade Development, Utku Ogrendil CEO Wirecard // seedblink Partner, Gabriel Iovu CEO Expressoft // TechAngels, Răzvan Testa Senior Partner TZA, Mihai Ciolcan, Marketing Manager HORECA Coca-Cola, Ruxandra Mercurian, Director Sucursala Banca Transilvania Unirii, Florin Maxim , Hospitality Culture Institute
Programul HoReCa Business Accelerator, desfășurat în perioada 5 martie – 5 iulie 2020, oferă fondatorilor și proiectelor selectate o experiență practică de învățare și de accelerare, împreună cu mentori și experți din domeniul HoReCa și au acces direct la antreprenori, plus manageri din industria ospitalității. De asemenea, startup-urile selectate au acces la mentorat și expertiză din domenii cheie, precum marketing, PR, juridic și financiar.
Toți antreprenorii acceptați în program vor primi 100 de ore de know-how pentru conceptualizarea modelului de business și accelerarea afacerii, vor interacționa cu mentori și vor avea acces la cea mai mare rețea de antreprenori și furnizori din industria HoReCa.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz