Stiri

10 creatori de conținut vor explora, timp de 5 zile, locurile speciale din Ținutul Buzăului

20 iun. 2022 3 min

10 creatori de conținut vor explora, timp de 5 zile, locurile speciale din Ținutul Buzăului

Reading Time: 3 minute

Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții din Ținutul Buzăului. Alături de locurile și obiceiurile mai puțin cunoscute din Ținutul Buzăului, toate vor reprezenta provocări pentru 10 creatori de conținut care pornesc pentru 5 zile alături de comunitățile lor, via Instagram, să descopere frumusețea autentică a Buzăului, într-un proiect unic realizat prin Cronicari Digitali, brandul cultural creat de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART).

Creatorii de conținut vor porni din București către Buzău, apoi vor explora comune, sate și zone mai izolate, toate având povești speciale și peisaje instagramabile pe care orice vizitator s-ar bucura să le descopere.  

Drumul, dar și provocările pe care participanții le au de înfruntat pe parcurs vor fi surprinse aproape 24/24 cu ajutorul unor action camera, dar și din dronă, rezultatul fiind un serial online, programat în septembrie pe canalul de YouTube Cronicari Digitali.

Cei care vor urmări aventurile în Social Media vor putea decide sarcinile pe care le au de îndeplinit participanții sau jocurile la care trebuie să ia parte în mai multe puncte de pe traseu. Mai mult, vor exista concursuri inclusiv pentru cei care urmăresc „Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” pe Instagram și Facebook.

Chef Liviu Lambrino  va invita participanții la probe de gătit, dar și de descoperit rețete specifice acestei regiuni geografice.

„Sunt născută la Râmnicu Sărat, Buzău. De mică ascultam poveștile alor mei despre munții, izvoarele și pășunile de la noi. Geoparcul Ținutul Buzăului poate da șansa multor alți adulți și copii să spună în continuare povestea unor locuri de o frumusețe nebănuită.

La două ore de București găsești o zonă curată, neaglomerată, plină de locuri de vizitat, drumeții, de mâncare bună și oameni primitori care par ca te așteaptă doar pe tine. Sper ca Treasure Games in the Park să fie primul dintr-o serie care recomandă slow turism și turism cultural, atăt de aproape de cea mai aglomerată metropolă și atât de departe de ideea de zgomot, artificial și smog”, declară Silvia Teodorescu, coordonatorul național al Cronicari Digitali.

WhatsApp Image 2022 06 20 at 4.50.59 PM

Pentru cei care se alătură de acasă sau de la birou la Treasure Games in the Park, gazdă le va fi jurnalistul Toader Păun, care va familiariza privitorii cu influencerii, poveștile lor, rezumatul zilelor de concurs și va lansa provocările care aduc premii pe conturile de Facebook și Instagram Cronicari Digitali.

Creatorii de conținut fac Ținutul Buzăului viral pe Instagram

La pas sau cu mașina, creatori de conținut vor face Ținutul Buzăului viral pe Instagram documentând aventurile lor în toate locurile speciale. Cei 10 participanți în primul reality-show în Social Media din România vor fi dezvăluiți în această săptămână pe pagina de Facebook Cronicari Digitali.  

Imaginea completă a noilor aventuri gândite de Zaga Brand și Humart poate fi urmărită prin hashtagul #CronicariDigitali.

„Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” se desfășoară cu susținerea Raiffeisen Bank România,  Orange România, Electrolux România, a Consiliului Județean Buzău și a Primăriei Municipiului Buzău, alături de Ursus Breweries. Partener de mobilitate este Trust Motors, iar partenerul pentru video storytelling, DJI. Creatorii de conținut pornesc la drum cu Magic FM.

Despre Ținutul Buzăului

Ținutul Buzăului nu este un loc, este o experiență! Un teritoriu de dezvoltare sustenabilă care se găsește în zona de curbură a Carpaților, la tranziția dintre dealuri și munți. Este un teritoriu complet rural care se întinde pe o suprafață de aproape 1.036 km2 și coincide cu limitele administrative a 18 comune. Ținutul are o tradiție a locuirii care se întinde cel puțin până în epoca bronzului, de unde și moștenirea culturală bogată care abia așteptă să fie descoperită.

Din luna aprilie,Ținutul Buzăului a devenit al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor (GGN), după Țara Hațegului, după un efort întins pe mai mulți ani al Universității București – Facultatea de Geologie, Consiliului Județean Buzîu și al Asociației Ținutul Buzăului, lângă care au venit autoritățile locale. Statutul de Geoparc Internațional UNESCO atestă teritoriul respectiv ca fiind o zonă în care se depun eforturi considerabile pentru dezvoltarea educațională, economică și socio-culturală a comunităților, în consens cu protejarea și dezvoltarea mediului înconjurător

Mai multe informații despre locurile de vizitat și istoria acestui loc sunt disponibile la adresele https://cjbuzau.ro/colectii-vizitabile-din-geoparcul-tinutul-buzaului/   si  https://tinutulbuzaului.org

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: