Marketing Stiri

Succes al societatii civile

29 mai 2015 < 1 min

Succes al societatii civile

Reading Time: < 1 minut

In urma campaniei “Opreste barbaria – Salveaza ciocarlia”, legea vanatorii a fost adoptata cu modificarile propuse de ONG-uri, iar Ministerul Mediului a redus cota de vanatoare pentru ciocarlie in sezonul 2015 – 2016. Astfel, cota pentru o zi a fost redusa de la 100 la 50, iar cota totala de recolta a scazut la 363.000 de la cele peste 600.000 de exemplare care puteau fi doborate anual.

“A disparut precizarea privind dreptul la servitute din articolul 4. Vanatorii au nevoie de acordul proprietarilor de teren pentru a-si face instalatiile temporare pe terenul acestora, asa cum ar fi si de bun simt. S-au modificat in bine perioadele de vanatoare pentru 11 specii de pasari salbatice, iar acest lucru s-a intamplat dupa ce, la solicitarea noastra, pe adresa Ministerului Mediului a sosit o scrisoare din partea Comisiei Europene”, a precizat Luminita Tanasie, directorul Coalitiei Natura 2000.

“Un aspect extrem de important pentru noi este scoaterea gastei de semanatura (Anser fabalis) de pe lista de specii care se vaneaza. In Romania in timpul iernii pot fi vazute aproximativ 20 de exemplare din aceasta specie, cu rare exceptii, si cu mult noroc maxim 100 de exemplare, iar cota de recolta aprobata era de peste 25.000 de exemplare in 2014”, a declarat Marina Druga, expert in legislatie de mediu din cadrul Societatii Ornitologice Romane.

Campania “Opreste barbaria, Salveaza Ciocarlia! “ a fost initiata de Societatea Ornitologica Romana si Federatia Coalitia Natura 2000 Romania cu sprijinul Jazz Communication, Rogalski Damaschin Public Relations, Factor si Pukka.

Foto: Daniel Petrescu

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: