Stiri Antreprenori Business Companii Management Tech

Edward Crețescu, noul Președinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii

24 apr. 2024 2 min

Edward Crețescu, noul Președinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii

Reading Time: 2 minute

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii are un nou președinte în persoana lui Edward Crețescu, CEO Regista, ales în acest rol în cadrul Adunării Generale a Membrilor. Vicepreședinte desemnat este Diana Sipos, Country Manager Eviden Technologies România.

Hub de inovare

Edward Crețescu îl va înlocui pe Mihai Matei, după încheierea celor două mandate statutare din perioada 2020-2024.

Este o onoare să ocup funcția de președinte al ANIS, organizație patronală reprezentativă a industriei de software și servicii, cu o tradiție de 25 ani în România și mulțumesc membrilor Asociației pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Doresc ca, alături de colegii din noul Consiliu Director, să sprijin ANIS în toate activitățile sale de promovare a intereselor industriei IT atât la nivel național cât și internațional și sper să transformăm România, alături de factorii de decizie publici, comunitatea de membri și de parteneri ANIS, într-un adevărat hub de inovare regională. Îmi propun totodată să devenim un partener de dialog tot mai puternic pentru autorități în procesul de transformare digitală a societății noastre, în beneficiul real al cetățenilor și companiilor din România”, a declarat Edward Crețescu.

Edward Crețescu a mai activat ca membru în Consiliul Director ANIS în perioada 2022-2023. Din noiembrie 2022 este CEO al companiei Regista, anterior având rolul de Head of Sales la Digidemat.

Peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT

Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

În cadrul ANIS sunt reprezentate atât companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate. Cu o reprezentare de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel național și aproximativ 42% din totalul angajaților industriei IT din România.

Array

Articole pe aceeași temă: